Dia Mundial de l'Aigua

La Companyia d'Aigües de Vilanova s'adhereix al comunicat sobre garanties sanitàries de l'aigua de boca

L'Ajuntament de Vilanova convida la ciutadania a beure aigua de l'aixeta i anuncia que el subministrament queda garantit

Redacció Vilanova i la Geltrú 24-03-2020 9:43 Lectures 2086
La Companyia d'Aigües de Vilanova s'adhereix al comunicat sobre garanties sanitàries de l'aigua de boca. EIX

La Companyia d'Aigües de Vilanova s'adhereix al comunicat sobre garanties sanitàries de l'aigua de boca. EIX

En ple confinament per la crisi de la COVID-19, aquest diumenge s'ha celebrat el Dia Mundial de l'Aigua. Vilanova i la Geltrú, a través de la Companyia d'Aigües de Vilanova, s'ha adherit al comunicat sobre les garanties sanitàries de l'aigua de boca o d'aixeta emès per l'Associació Espanyola d'Operadors Públics d'Abastament i Sanejament (AEOPAS).

Des de l'empresa municipal, que gestiona la xarxa d'abastament d'aigua i clavegueram de la ciutat, s'assenyala que no és necessari adquirir aigua mineral envasada. El procés habitual de purificació i tractament de l'aigua de boca i de les aigües residuals és totalment efectiu alhora d'eliminar qualsevol agent patogen, virus o bactèries, perjudicials per a la salut de les persones.

Quant al subministrament des de l'Ajuntament de Vilanova es garanteix que en cap circumstància es tallarà a les famílies que es trobin en situació de vulnerabilitat. En aquest sentit, la regidora d'Espai Públic i Medi Ambient, Marta Jofra, ha explicat que “les persones que per la crisi de la COVID-19 i com a conseqüència del confinament han vist reduïts els seus ingressos, poden demanar el canvi a la tarifa social o súper reduïda si compleixen els requisits”. A més a més, la regidora Jofra ha explicat que  “el consum d'aigua de l'aixeta no només comporta un estalvi per a la ciutadania, sinó que és més desitjable ambientalment que el consum d'aigua embotellada”.

Des de la Companyia d'Aigües de Vilanova hores d'ara no es preveu deixar de facturar els servei que presta, però estan en disposició d'atendre les persones que tinguin dificultat en el pagament dels rebuts, establint mecanismes que facilitin el pagament d'una forma assumible.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres