Fauna salvatge

Els senglars es deixen veure a ciutats desertes pel confinament com Sitges

La fauna reivindica el seu espai als municipis del Penedès i Garraf ara que la presència humana al carrer és anecdòtica

Redacció Sitges 01-04-2020 13:52 Lectures 2695
Els senglars es deixen veure a ciutats desertes pel confinament som Sitges. @meteo_garraf

Els senglars es deixen veure a ciutats desertes pel confinament som Sitges. @meteo_garraf

Els senglars es deixen veure a ciutats desertes pel confinament com Sitges, però també a Vilanova i la Geltrú i Calafell, entre molts d'altres. La fauna reivindica el seu espai als municipis del Penedès i Garraf ara que la presència humana al carrer és anecdòtica. En els darrers dies, diversos testimonis han pogut captar la presència de senglars pels carrers urbanitzats del nostre territori.

Les densitats de senglar van mostrar descensos generalitzats a la major part de Catalunya durant el 2018 i començaments del 2019 però la població continua sent alta, segons ha informat el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. Segons la Conselleria, aquest descens és conseqüència de la "pressió" exercida pels caçadors davant l'espectacular increment de l'espècie, la baixa producció de gla a la tardor del 2017 i les reiterades sequeres. La davallada al llarg del 2018 va ser d'entre el 2% i el 27% segons la zona i on més es va notar va ser al Pirineu i Prepirineu, amb entre el 44% i el 66%. Als observatoris de Sant Llorenç del Munt, les muntanyes de Prades, el massís del Garraf i les Gavarres les poblacions van pujar.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres