Temporal

La pluja causa inundacions i talls de carrers al Garraf i Baix Penedès

L'episodi de pluja durarà fins dimecres amb precipitacions extenses que poden superar els 100 litres per metre quadrat

Ja s'han acumulat al voltant de 50 litres a sectors del Baix Llobregat, Garraf i Baix Penedès

Redacció/ ACN Calafell 19-04-2020 17:54 Lectures 3556
La pluja causa inundacions i talls de carrers a Calafell. Ajuntament de Calafell

La pluja causa inundacions i talls de carrers a Calafell. Ajuntament de Calafell

La pluja ha causat aquest diumenge inundacions a diversos municipis del Garraf i el Baix Penedès. A Vilanova i la Geltrú, la Policia Local ha tallat aquest matí la circulació a la ronda Europa i el camí vell de Cubelles per grans acumulacions d'aigua. Pel que fa a Calafell, la Policia Local ha informat que s'han tallat per acumulació d'aigua diferents carrers de la part baixa de la localitat, com ara el passeig Marítim de Segur. També s'ha tallat la carretera C-31, a l'altura del quilòmetre 49, sentit Tarragona. A hores d'ara, ja s'ha reobert la circulació al passeig Marítim a Segur de Calafell, entre els carrers Vístula i Antonio Almanzor, a l'aparcament del Blanquet, així com a la zona del carrer Lluís Companys, la carretera del Sanatori i la C-31, segons han indicat a Twitter els agents policials.

L'episodi de pluja durarà fins dimecres amb precipitacions extenses que poden superar els 100 litres per metre quadrat

L'episodi de pluja durarà dins dimecres amb precipitacions extenses que poden superar els 100 litres per metre quadrat a la meitat est de Catalunya. L'arribada d'una pertorbació ja ha produït xàfecs amb quantitats recollides fins diumenge al migdia d'entre 20 i 40 litres al litoral i prelitoral, on continuarà plovent. Ja s'han acumulat al voltant de 50 litres a sectors del Baix Llobregat, Garraf i Baix Penedès Els valors han estat inferiors a l'interior i al Pirineu, on els xàfecs seguiran però seran més dispersos. Dilluns seguirà plovent, i ho pot fer a qualsevol punt. Les pluges de matinada seran més probables a la meitat sud, mentre que a la tarda es desplaçaran cap al Pirineu, Prepirineu i resta de la meitat est del país. A Vallirana han recollit 58 litres per metre quadrat, i al Parc Nacional del Garraf, 57. En tercera posició destaca Viladecans, amb 48,9 litres. Els tres punts estan al Baix Llobregat.

Dimarts arribarà una nova pertorbació en altura que, juntament amb la formació d’una depressió en superfície, reactivarà l’episodi de pluja. Aquest segona tongada de precipitacions tornarà a ser general i abundant, tot i que les acumulacions més importants es preveuen al quadrant nord-est i al litoral i prelitoral central.

Les pluges, que en alguns moments aniran acompanyades de fang, seran d’intensitat entre feble i moderada, però no es descarta que localment també siguin fortes i acompanyades de tempesta i calamarsa. La cota de neu es mantindrà molt alta, per sobre dels 2.000 o 2.200 metres i, per tant, la pluja afavorirà la fosa de la neu existent al Pirineu.

Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que a partir de dijous la depressió es debilitarà, alhora que es desplaçarà cap a l’est, i donarà pas una estabilització atmosfèrica.

La pluja causa inundacions i talls de carrers a Calafell
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres