Temporal

Protecció Civil activa l'Alerta dels plans INUNCAT i VENTCAT per les pluges previstes demà i el fort vent al litoral

El fenomen es combinarà també amb fort vent al litoral central i nord, i onatge de més de 2,5 metres

Redacció Vilanova i la Geltrú 20-04-2020 14:54 Lectures 2292
Protecció Civil activa l'Alerta dels plans INUNCAT i VENTCAT per les pluges previstes demà i el fort vent al litoral. EIX

Protecció Civil activa l'Alerta dels plans INUNCAT i VENTCAT per les pluges previstes demà i el fort vent al litoral. EIX

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per la previsió de pluges que poden donar acumulacions destacades demà sobretot a les comarques de la meitat nord-est del país i que poden fer augmentar els cabals d’alguns rius i rieres. A més, també s’ha posat en alerta el pla VENTCAT pel fort vent previst a partir de demà al migdia i fins dimecres al litoral central i nord de Catalunya.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu la possibilitat de superar el llindar d’acumulació de 100 litres/m2 en 24 hores demà dimarts a les comarques de la Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Selva i Vallès Oriental, i amb menor probabilitat a les comarques de l’Alt i Baix Empordà, Maresme, Osona, Moianès, Bages, Vallès Occidental, Baix Llobregat i Barcelonès.

Per aquest motiu, i també per la fosa de neu a causa de les pluges en cotes altes, cal estar atents principalment al possible augment del cabal dels rius Muga, Ter, Tordera i Fluvià, i no acostar-s’hi ni a peu ni amb vehicle.

Davant d’aquest episodi, Protecció Civil de la Generalitat recomana informar-se permanentment de la situació meteorològica i les possibles afectacions viàries abans de sortir de casa.  Tot i que la mobilitat ja està molt restringida per l’estat d’alarma, convé encara més extremar les precaucions entorn de rius i rieres perquè poden portar aigua abundant de forma sobtada i convertir-se en una zona extremadament perillosa.


ALERTA PLA VENTCAT

Protecció Civil també ha activat aquest matí l’alerta del pla VENTCAT per l’avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fort vent de component est demà a partir del migdia i fins dimecres a les comarques del litoral de Barcelona i Girona.

Cal extremar especialment la prudència en la mobilitat a les zones on bufi fort el vent, tant a peu com amb vehicle, per la possible caiguda de branques o altre mobiliari urbà.

A banda, el Servei Meteorològic de Catalunya també preveu per demà fort onatge de més de 2,5 metres d’alçada amb mar de fons de l’est. Protecció Civil de la Generalitat recorda que cal mantenir la prudència a les zones afectades pel fort onatge, allunyant-se d’espigons i esculleres.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No