Fase 1 del desconfinament

L'ATM incrementarà l'oferta de transport públic als territoris que passin a la fase 1

L'oferta dels serveis d’autobús urbà farà un salt important a partir de dilluns, en molts casos per sobre del 80%, i arribant al 100% en algunes localitats puntuals

ACN Sitges 17-05-2020 10:14 Lectures 1272

L'Autoritat del Transport Metropolità ha anunciat que incrementarà l'oferta de transport públic a les zones que el dilluns ja passin a la fase 1 de desescalada. A més, l'ATM explica que es farà un seguiment diari de l'evolució de la demanda per valorar les mesures a implementar en funció de les característiques concretes i respectant sempre l'aforament màxim i les distàncies de seguretat. En relació als serveis d’autobús urbà de municipis de més població, com poden ser Vic o Sitges, entre d’altres, l’oferta farà "un salt important" a partir de dilluns, en molts casos per sobre del 80%, i arribant al 100% en algunes localitats puntuals, tal i com han apuntat.

Pel que fa a Barcelona, l'ATM detalla que recentment ja s'ha fet increments d'entre el 10% i el 15% en l'oferta en les jornades laborables, sobretot en les hores punta. Fins ara l'oferta general mitjana d'un dia laborable és entre el 50 i el 65% tot i que l'ATM concreta que a alguns mitjans aquests dies ja s'ha arribat a oferir el 80% del servei en hores punta per garantir que no se supera els límits permesos. A més, remarquen que en algun cas puntual com el del Metro de Barcelona l'oferta ja ha arribat fins i tot al 86% en els moments de major afluència.

Tot i això, l'ATM assegura que no s'ha superat "en cap moment" el límit màxim actual del 50% de l'aforament i diuen que s'està fent un seguiment "exhaustiu" de possibles situacions on es pugui superar la restricció.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres