Temporada d'estiu

Sitges inicia una campanya de detecció i sanció d’habitatges turístics il·legals

L’Ajuntament ha creat un equip especialitzat dedicat exclusivament a localitzar possibles habitatges turístics il·legals, investigar-los i, finalment, obrir expedients sancionadors

Redacció Sitges 19-05-2020 19:13 Lectures 1203
Sitges inicia una campanya de detecció i sanció d’habitatges turístics il·legals. Ajuntament de Sitges

Sitges inicia una campanya de detecció i sanció d’habitatges turístics il·legals. Ajuntament de Sitges

L’Ajuntament començarà la setmana vinent la fase preparatòria per desenvolupar la campanya que permetrà detectar els habitatges turístics il·legals a Sitges abans de l’inici de l’estiu i de la progressiva eliminació de restriccions del confinament.

Per dur a terme aquesta tasca, es crea un equip format per un grup de persones especialitzades que es dedicarà a localitzar els habitatges turístics a través del creuament de dades i el rastreig de plataformes i anuncis a internet. També hi formarà part un advocat centrat en elaborar els expedients sancionadors i fer-ne el seguiment.

Per a l’alcaldessa de Sitges i regidora de Turisme, Aurora Carbonell, “aquest és un tema amb el que hi estem treballant des de fa molt de temps amb l’objectiu de protegir l’oferta turística de qualitat i amb totes les garanties”. L’alcaldessa afegeix que “la qualitat de la nostra oferta turística i potenciar-la és especialment important ara, en el context de crisi econòmica que viu el sector turístic, un sector que és central a Sitges i que dóna feina, de forma directa o indirecta, a molts dels nostres veïns i veïnes”.

El regidor responsable del servei de disciplina d’Activitats, Guillem Escolà, ha explicat que “la localització d’aquests habitatges que funcionen de forma il·legal a Sitges és vital per a la protecció de l’economia sitgetana però també per a la protecció de les persones que els contracten, ja que aquests habitatges no estan sotmesos als controls i les mesures de protecció anti contagis als que estan sotmesos els negocis turístics legals, per exemple”. Guillem Escolà destaca que “el servei començarà la setmana vinent. Durant els primers 15 dies s’implantarà el servei, es farà formació i després es començarà a fer el rastreig, la recollida de dades i finalment es tramitaran els primers expedients sancionadors”.

El servei funcionarà primer a través d’un rastreig automàtic que es farà 4 cops per setmana de totes les pàgines web on s’acostumen a ofertar els habitatges turístics, posteriorment s'identificaran els que són il·legals i es recolliran les proves necessàries per poder fer l’acció sancionadora.

Per a la regidora d’Habitatge, Júlia Vigó, “aquesta és una mesura que potencia l'ús residencial dels habitatges, una mesura que a Sitges és prou important tenint en compte les característiques del mercat de l'habitatge”.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres