Energia

La Diputació de Barcelona inicia la licitació de 37 instal·lacions fotovoltaiques en equipaments municipals, dues d'elles al Penedès

Sant Sadurní d'Anoia i Mediona han apostat per la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum amb una potència mitjana de 14,5 kW

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 20-05-2020 8:43 Lectures 893
Plaques fotovoltaiques d'autoconsum en un equipament esportiu de Centelles. Diputació de Barcelona

Plaques fotovoltaiques d'autoconsum en un equipament esportiu de Centelles. Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha tret a licitació pública 37 instal·lacions fotovoltaiques en equipaments municipals de Barcelona, dues d'elles a Sant Sadurní d'Anoia i Mediona. El programa, dotat amb un milió d’euros i cofinançat per l’Àrea d’Acció Climàtica i per fons FEDER, comporta la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum amb una potència mitjana de 14,5 kW. L’objectiu del programa és reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i abaixar també els consums energètics de 37 edificis municipals de poblacions de menys de 20.000 habitants.

L’anunci de la licitació ha estat publicat al Diari Oficial de la Unió Europea en data de 18 de maig, amb un termini obert de presentació d’ofertes de redacció de projectes, subministrament i instal·lació fins al 18 de juny de 2020 a través de la seu electrònica de la Diputació de Barcelona. D’acord amb el calendari d’execució de les instal·lacions, el mes de juliol d’aquest any tots els projectes d’instal·lació hauran d’estar redactats i disposaran d’un termini de 12 mesos per a la seva execució i entrada en funcionament.

Davant la licitació d’aquest convocatòria, el diputat d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar, ha ressaltat que «amb aquesta mesura volem deixar ben patent que l’emergència sanitària no atura el nostre projecte de lluita contra el canvi climàtic; ben al contrari, ens ha portat a reforçar la transició energètica i l’ús de les energies renovables com a via de recuperació».

El projecte comporta la licitació de cadascuna de les instal·lacions així com la formació del tècnics municipals encarregats del seu funcionament així com tramitació i legalització per ser donades d’alta per a la generació elèctrica.

Els 37 municipis que faran instal·lacions fotovoltaiques d’acord amb aquesta convocatòria son: Aguilar de Segarra, Argentona, Artés, Bigues i Riells, Calders, Calella, Calldetenes, Canovelles, Cardedeu, Castellbisbal, Dosrius, el Bruc, Gironella, la Garriga, la Pobla de Lillet, l’Estany, Martorelles, Matadepera, Mediona, Moià, Montgat, Montornès del Vallès, Pallejà, Roda de Ter, Sant Celoni, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Julià de Cerdanyola, Sant Julià de Vilatorta, Sant Just Desvern, Sant Pere de Vilamajor, Sant Sadurní d’Anoia, Sant Salvador de Guardiola, Seva, Súria, Vacarisses, Vallromanes i Viladecavalls.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres