Ports de la Generalitat

Finalitza la reparació del port del Garraf afectat pel temporal, amb una inversió de 465.000 euros

Les obres d’emergència han consistit en la reposició de pedres d’escullera al llarg del dic, per reforçar, donar més estabilitat a la infraestructura i reduir els ultrapassaments d’onatges amb futurs temporals

Finalitza la reparació del port del Garraf afectat pel temporal, amb una inversió de 465.000 euros. Generalitat de Catalunya

Finalitza la reparació del port del Garraf afectat pel temporal, amb una inversió de 465.000 euros. Generalitat de Catalunya

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’empresa pública Ports de la Generalitat finalitza aquesta setmana les obres d’emergència per reparar els desperfectes ocasionats pel temporal al port del Garraf. Per arranjar l’avaria s’han fet dues tipologies de reparació, una primera tipologia per reconstruir tot el dic, en especial la part de l‘arrencada del dic, i una segona per reparar i reconstruir el perfil de l’escullera. Les obres han tingut un cost de 465.000 euros i un termini d’execució de tres mesos, tot i que han finalitzat tres setmanes abans.

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, acompanyat de l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i dels vicepresidents del Club Nàutic Garraf, Rafa Moron i Josep Maria Roca, ha visitat aquest dimecres el port del Garraf, un cop enllestides les obres de reparació de l’avaria. Sobre l’actuació, Joan Pere Gómez ha explicat que “l’Administració portuària ha destinat gairebé mig milió d’euros a la rehabilitació del dic de llevant, amb danys estructurals ocasionats per la borrasca Gloria”. Gómez ha afegit: “Hem actuat amb celeritat per reparar, reforçar i protegir el dic, i perquè el port donés recer als usuaris, les embarcacions amarrades i les instal·lacions del port”.

Temporal excepcional

El temporal excepcional de vent, pluja i mar, provocat per la borrasca Gloria, va causar grans desperfectes a bona part de la costa catalana. El port del Garraf també va patir danys estructurals a causa dels ultrapassaments d’onatge. Segons les dades meteorològiques, davant de les costes del Garraf es van captar onades d’una altura de 6,39 metres, amb un període de pic màxim de 12 segons i una direcció d’onatge predominant de llevant.

A causa del temporal molts dels blocs d’escullera que constitueixen la protecció interna i externa del dic de llevant van ser desplaçats del seu lloc, afectant sobretot la part exterior del dic en el punt d’arrencada del dic, on van cedir uns trenta metres d’espigó. A més, la infraestructura va patir la pèrdua d’escullera en diversos punts del llit marí, com a conseqüència de la pèrdua d’escullera el dic va perdre la seva configuració inicial a línia de mar. També es van produir diferents danys a les instal·lacions de la zona atorgada en concessió al Club Nàutic Garraf, reparacions de les quals se n’ha fet càrrec l’entitat.

Obres d’emergència

El projecte d’obres d’emergència ha suposat la rehabilitació del dic de recer per donar la protecció i l’estabilitat necessària a la infraestructura. L’actuació duta a terme dona el nivell de seguretat a la infraestructura davant de temporals eventuals nous que puguin arribar a la costa catalana.

S’han reparat els danys per refer el seu perfil inicial, amb el reforç de la base del talús de protecció del dic i la reposició de blocs d’escullera a l’espigó i al punt d’arrancada del dic. L’aportació de blocs de pedra d’entre 3 i 5 tones, que s’han col·locat amb una grua autopropulsada per tal de recuperar el perfil inicial del talús de l’escullera del dic. També s’ha refet la zona enjardinada dels parterres amb aportació de terres i vegetació autòctona. Així mateix, s’han restablert els serveis d’enllumenat i s’han arranjat canonades d’aigües residuals.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local