Estiu 2020

Un total de 18 platges del Garraf i Baix Penedès i 4 ports reben el distintiu de qualitat Bandera Blava

El Jurat Nacional de Bandera Blava es va reunir el 5 i el 6 de febrer de 2020 a la seu de l’ADEAC (Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor), una entitat sense ànim de lucre cofundadora de la FEE

Un total de 18 platges del Garraf i Baix Penedès i 4 ports reben el distintiu de qualitat Bandera Blava. EIX

Un total de 18 platges del Garraf i Baix Penedès i 4 ports reben el distintiu de qualitat Bandera Blava. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un total de 18 platges del litoral del Garraf i el Baix Penedès i 4 ports han estat guardonats enguany amb el distintiu de qualitat Bandera Blava, que atorga la Fundació per a l’Educació Ambiental (FEE, per les sigles en anglès) mitjançant l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) a Espanya.

El Jurat Nacional de Bandera Blava es va reunir el 5 i el 6 de febrer de 2020 a la seu de l’ADEAC (Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor), una entitat sense ànim de lucre cofundadora de la FEE. El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la Direcció General de Transports i Mobilitat, per als ports, i la Direcció General de Polítiques de Muntanya i del Litoral, per a les platges, forma part de l’esmentat Jurat Nacional juntament amb la resta de comunitats autònomes.

A continuació, les platges i els ports que han obtingut el distintiu de Bandera Blava:

BARCELONA: De les 30 candidatures de platges presentades, 27 han obtingut el distintiu (una més respecte el 2019). Els 9 ports que han presentat candidatura, han obtingut la Bandera Blava.

Platges

Malgrat de Mar: Malgrat (Centre) i De l’Astillero

Sitges: Aiguadolç, la Barra, la Ribera, les Botigues i Sant Sebastià

Vilanova i la Geltrú: d’Adarró, Ribes-Roges, Sant Gervasi i Ibersol

Cubelles: Llarga

Ports

Sitges: CN Garraf, PD Aiguadolç i Port Ginesta

TARRAGONA: De les 43 candidatures presentades a Tarragona i a Terres de l’Ebre, 41 han obtingut el guardó (dues menys respecte el 2019). També han estat distingits els 6 ports que van optar a la Bandera Blava.

Platges

Cunit: Cunit Llevant i Cunit Ponent

Calafell: Segur de Calafell, L’Estany Mas Mel i Calafell

El Vendrell: Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs

Ports

Calafell: Port de Segur de Calafell

 

Distintius d’educació ambiental i ús sostenible del litoral

A més de les Banderes Blaves a les platges i els ports, la FEE també atorga altres distintius de qualitat per reconèixer actuacions d’educació ambiental, ús sostenible del litoral o accions per facilitar l’ús de la platja a persones amb mobilitat reduïda, per exemple. Catalunya ha obtingut diversos d’aquests guardons:

Distincions temàtiques a municipis que van obtenir la Bandera Blava el 2019, i que han realitzat un esforç especial i digne de ser difós com a exemple d’excel·lència en alguna matèria en concret. Així, Torredembarra (Tarragona) ha estat guardonada en a categoria de Platges inclusives, sol i mar per a tothom.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local