Acollida

El CAAD Penedès busca voluntaris per cuidar gats acabats de néixer

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de la Mancomunitat activa el programa de cases d’acollida de gatets lactants

Redacció Vilafranca del Penedès 22-06-2020 11:05 Lectures 2091
El CAAD Penedès busca voluntaris per cuidar gats acabats de néixer. EIX

El CAAD Penedès busca voluntaris per cuidar gats acabats de néixer. EIX

Després d’una primavera plujosa i més freda de l’habitual que ha fet endarrerir els períodes de zel i gestació dels gats, arriben al centre les primeres cadellades abandonades. En molts casos arriben sense la mare que els alleta i per aquest motiu el CAAD Penedès activa el programa de cases d’acollida de gatets lactants, tot buscant voluntariat que es faci càrrec de cuidar-los per a que tirin endavant.

Després de 2 anys de funcionament del programa, s’ha comprovat que és una eina bàsica per atendre correctament als gatets orfes. Gràcies a la feina desinteressada del voluntariat augmenta la supervivència dels cadells i en molts casos, els mainaders i mainaderes, contribueixen a trobar una adopció per aquests animals. Enguany, i per facilitar aquesta tasca a les persones que hi participen, s’han editat uns recursos informatius, molt gràfics i entenedors, que informen i resolen els dubtes, abans i durant el procés de casa d’acollida.

Fer de mainadera implica tenir un o més gatets en acollida temporal fins que mengin per tots sols, amb el que sempre seran cadells de menys de 2 mesos sense la seva mare. Donat que els cadells arriben sense avisar i amb poc marge d'hores per trobar casa d’acollida, els interessats i interessades en fer de mainadera han de ser persones que resideixin a prop del CAAD i que es puguin desplaçar el més aviat possible un cop rebin l’avís. Les persones que facin de mainaderes s’hauran de comprometre a portar l’animal a les revisions veterinàries periòdiques que requereixin i a socialitzar-los amb el tracte humà, de cara a la seva adopció posterior.

Tot i que és recomanable tenir experiència prèvia alletant gatets, no és imprescindible, els professionals del CAAD facilitaran recursos informatius i s'encarregaran de donar els consells bàsics. El centre també proporciona la llet i les medicacions necessàries, i gestiona la salut dels gatets fins que aquests es donin en adopció. Els acollidors podran fer difusió privada dels gatets quan es puguin donar en adopció, però serà el CAAD Penedès qui farà el procés d'adopció final. Les persones interessades poden escriure a caad@mancomunitat.cat, trucar al 93 810 06 98 opció 6 o bé emplenar el formulari que trobaran al web caad.mancomunitat.cat.

Aquestes mesures són d’emergència i pal·liatives davant el gran nombre d’animals que s’abandonen cada any. Des de la Mancomunitat s’insisteix en la necessitat d’esterilitzar els nostres gossos i gats per acabar amb l’abandonament d’animals domèstics, ja que es calcula que més del 40 % de gatets nascuts al carrer, provenen de gats amb propietari.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No