Pesca furtiva

Denuncien sis pescadors furtius capturant carpes al pantà de Foix

La pesca recreativa en aquest pantà, zona de refugi, està totalment prohibida

Redacció Castellet i la Gornal 16-07-2020 19:14 Lectures 1513
Imatge d'un agent dels Mossos d'Esquadra fent tasques de vigilància al pantà de Foix.. Mossos d'Esquadra

Imatge d'un agent dels Mossos d'Esquadra fent tasques de vigilància al pantà de Foix.. Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat regional de medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Metropolitana Sud van denunciar el dissabte 11 de juliol sis persones per pescar en el Pantà de Foix, situat en el municipi de Castellet i al Gornal, a la comarca de l’Alt Penedès.

La pesca recreativa en aquest pantà està prohibida i el lloc és senyalitzat com a zona de refugi de pesca.

Darrerament, els Mossos d'Esquadra van rebre diverses informacions procedents de veïns i dels vigilants del Parc del Foix on denunciaven que principalment els caps de setmana hi havia pescadors furtius per la zona.

Per aquest motiu, la Unitat Regional de Medi Ambient de Mossos d'Esquadra de la RPMS va decidir, dintre del seu servei planificat de pesca recreativa en aquesta zona, intensificar la vigilància a primeres hores del matí dels caps de setmana i així identificar i denunciar els pescadors furtius.

Finalment, el dissabte 11 de juliol els mossos van localitzar un total de sis persones en un punt del pantà, on estaven en acció de pesca i, de fet, ja havien capturat sis carpes. Els sis pescadors van ser denunciats per la Llei 22/2009 de pesca en aigües continentals, per pescar en zona de refugi de pesca.

Les sis Cyprinus carpio, conegudes popularment com a “carpes”, capturades pels pescadors furtius van ser alliberades i reintegrades al seu medi natural, al Pantà de Foix.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No