Carril segregat

Finalitzen les obres de l'itinerari de vianants i carril bici a la BV-2113 a Sant Pere de Ribes

Les obres d’aquesta actuació es van iniciar al setembre amb un pressupost de 713.600 euros

Redacció Sant Pere de Ribes 27-07-2020 12:31 Lectures 1507
Finalitzen les obres de l'itinerari de vianants i carril bici a la BV-2113 a Sant Pere de Ribes. Diputació de Barcelona

Finalitzen les obres de l'itinerari de vianants i carril bici a la BV-2113 a Sant Pere de Ribes. Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha completat les obres de construcció de l’itinerari de vianants i carril bici a a la carretera BV-2113 entre la rotonda de la C-32 i l'accés al nucli de les Roquetes, dins el terme municipal de Sant Pere de Ribes. El projecte s’ha fet amb la participació de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i ha comptat amb una subvenció del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea 2014-2020.

Les obres d’aquesta actuació es van iniciar el passat mes de setembre amb un pressupost de 713.600 euros, i un cop finalitzades comporten disposar d’un itinerari segregat paral·lel a la carretera BV-2113, amb dos carril separats, un per a vianants i l’altre per a ciclistes, amb paviment d'aglomerat asfàltic amb acabat pintat de color i la implantació d’una barrera de contenció mixta de fusta-acer entre la calçada i l’itinerari. En els punts en què l’itinerari creua la carretera s’ha fet mitjançant passos amb semàfor. En tot el recorregut s’ha col·locat enllumenat i en un tram s’ha col·locat parterre verd per potenciar la integració paisatgística de l’itinerari amb l’entorn natural.

El nou itinerari es una obra excepcional pel fet que s’allunya dels carrils bicis tradicionals, ja que compta amb carrils separats per a vianants i bicicltes, i connecta uns nuclis de població importants que van des de Vilanova i la Geltrú amb les Roquetes i Puigmoltó i fins a Sant Pere de Ribes, un tram en el que hi ha tres escoles així com l’Hospital Sant Camil. L’obra, un cop completada, permetrà fer un recorregut amb seguretat i comoditat de sis quilòmetres entre els dos nuclis del municipi.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No