Bus urbà

Santa Oliva posa en marxa el nou servei de transport de bus que arribarà al Vendrell

L’Ajuntament aprova un conveni amb la Generalitat de Catalunya i l’empresa concessionària de la carretera, Autocars Poch

Santa Oliva posa en marxa el nou servei de transport de bus que arribarà al Vendrell. Ajuntament de Santa Oliva

Santa Oliva posa en marxa el nou servei de transport de bus que arribarà al Vendrell. Ajuntament de Santa Oliva

Santa Oliva continuarà oferint el servei de transport col·lectiu de viatgers del municipi, a través d’un bus municipal, gràcies a la signatura d’un conveni amb la Generalitat i l’empresa concessionària de la carretera comarcal, Autocars Poch.

L’anterior servei de bus, que es prestava de forma directa per l’Ajuntament, s’ha vist modificat per la recent inutilització del vehicle minibus, adquirit l’any 2009, que s’ha donat de baixa degut a continues avaries. És per això que l’Ajuntament es va plantejar la necessitat de donar continuïtat a aquest servei municipal, estudiant l’opció que permetés arribar al nucli d’El Vendrell.

Una vegada realitzats els tràmits, l’Ajuntament s’ha acollit a la recent modificació de la Llei 12/1987, del transport de viatgers per carretera, que facilita la prestació dels transports urbans mitjançant la subscripció de convenis de coordinació. És per això que el Ple del 14 de maig de 2020 va aprovar la modificació del servei de transport col·lectiu de viatgers del municipi, per ser prestat mitjançant gestió indirecta. Una vegada aprovada la modificació del servei, la Junta de govern va acordar el passat 30 de juliol de 2020 l’aprovació del “Conveni per a la millora de les comunicacions mitjançant els serveis regulars de transport públic de viatgers per carretera”, signat juntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Autoritat Territorial de la Mobilitat del Camp de Tarragona i l’empresa concessionària de la carretera, Autocars Poch.

El nou servei de bus unirà els nuclis de Santa Oliva, Les Pedreres, el barri del Camí dels Molins i el nucli Sant Jordi, amb la capital de la comarca, parant a l’estació de busos d’El Vendrell, a la Policlínica comarcal i a l’Hospital comarcal, de dilluns a divendres. També es preveu que, una vegada es posi en funcionament el mercat municipal del dissabte, es realitzin dos trajectes aquell dia de la setmana.

El conveni serà vigent per quatre anys, amb un cost anual de 56.127,50 euros, amb la possibilitat que es doni continuïtat al servei amb un nou conveni, que no podrà superar el termini de la concessió que té l’empresa sobre l’ús de la carretera.

El nou servei entrarà en funcionament el proper dilluns 10 d’agost de 2020, amb les parades previstes al nucli històric de Santa Oliva (fins a la plaça Europa), així com a la urbanització les Pedreres, al camí dels Molins, al barri Sant Jordi, i parant a l’estació de busos del Vendrell, a la Policlínica comarcal, així com a l’Hospital comarcal, entre altres parades.

Les tarifes que s’aplicaran per l’ús del servei seran les previstes a l’ordenança municipal, de 1 euro per viatge, a excepció dels estudiants i majors de 65 anys, que se’ls aplicarà la tarifa reduïda de 0,50 euros. Per tal que s’apliqui la tarifa reduïda, els usuaris del servei hauran de sol·licitar el nou carnet a les oficines municipals, que s’expedirà de forma gratuïta.

Els horaris i altra informació del servei es poden consultar a l’espai web municipal www.santaoliva.cat

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!