Canvi Climàtic

Endesa engega una prova pilot per afavorir els desplaçaments amb vehicles elèctrics entre el Baix Llobregat, l'Alt Penedès i el Garraf

La Companyia ha instal·lat punts de recàrrega a vuit subestacions per tal que els operaris puguin carregar la bateria dels automòbils mentre realitzen treballs d’operació i manteniment de les instal·lacions elèctriques

Endesa engega una prova pilot per afavorir els desplaçaments amb vehicles elèctrics entre el Baix Llobregat, l'Alt Penedès i el Garraf. Endesa

Endesa engega una prova pilot per afavorir els desplaçaments amb vehicles elèctrics entre el Baix Llobregat, l'Alt Penedès i el Garraf. Endesa

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Endesa ha instal·lat punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a vuit subestacions que té distribuïdes entre el Baix Llobregat, l’Alt Penedès, i el Garraf. Es tracta d’una prova pilot, única a Catalunya i a l’Estat, que té com a objectiu afavorir la mobilitat sostenible entre les tres comarques. L’actuació s’ha realitzat coincidint amb la renovació i ampliació de la flota corporativa de la Companyia a aquestes àrees, la qual cosa permetrà reduir l’emissió de CO2 a l’atmosfera.

La ubicació dels punts de recàrrega s’ha escollit en funció de la distància fins a la base o fins a altres subestacions, així com de l’orografia del terreny, de manera que puguin cobrir-se els desplaçaments entre les tres comarques i garantir la mobilitat amb el mínim de petjada ecològica. En concret, s’ha col·locat aquest tipus d’infraestructures a les subestacions elèctriques d’Abrera, Begues, Cervelló i Sant Just Desvern, al Baix Llobregat; a Vilafranca del Penedès i Subirats, a l’Alt Penedès, i a Vilanova i la Geltrú, a la comarca del Garraf. També s’hi ha afegit la subestació de Castellbisbal, al Vallès Occidental, per la seva proximitat i com a zona de transició cap al Baix Llobregat.

Amb el desplegament d’aquests punts de recàrrega trifàsics de 22 kW s’assegura la mobilitat amb vehicle elèctric dels operaris que treballen en aquestes instal·lacions. D’aquesta manera, els operaris poden carregar la bateria dels automòbils mentre executen tasques de manteniment preventiu i correctiu en subestacions, així com millores i adequacions que han estat prèviament planificades. La durada d’aquests treballs pot anar de les 2 hores fins a tota la jornada laboral, un temps ideal per carregar completament la bateria o només una part i continuar la ruta fins a la propera subestació o fins a la base –les oficines d’Endesa a Sant Boi de Llobregat–, on el vehicle passarà la nit.

L’àmbit geogràfic en el qual es mouen els treballadors es circumscriu a l’oest de la ciutat de Barcelona i arriba fins a Vilanova i la Geltrú, al sud, i fins a Moja, al nord. Es tracta d’un entorn urbà o urbà-industrial, amb un radi d’uns 40 quilòmetres d’acció, de manera que la mobilitat elèctrica és una solució ideal per moure’s sense emetre emissions de gasos d’efecte hivernacle. De fet, a Espanya el transport és la principal font d’emissions de CO2 –un 25%– i, per tant, és un sector estratègic en el procés de descarbonització. Actualment el 95% dels vehicles encara funcionen amb derivats del petroli que són responsables de l’empitjorament de la qualitat de l’aire a les ciutats.

Endesa, que manté un ferm compromís amb el desenvolupament sostenible, és molt conscient dels reptes energètics als quals s'enfronta la societat i per això promou l'electricitat com el vector energètic capaç de conciliar uns requeriments mediambientals i d'eficiència cada vegada més exigents amb la cobertura de les necessitats energètiques dels ciutadans. La Companyia fa una clara aposta per una nova cultura de l’energia, més sostenible, inclusiva i responsable a través de l’impuls a l’electrificació de la demanda energètica de la societat, com per exemple en l’àmbit de la mobilitat elèctrica, un dels aspectes fonamentals en aquest procés de transició energètica.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local