Cinc mesos per recuperar la cass

Una parella denuncia l'ocupació il·legal de la casa que acabaven de comprar, a Vilanova

Els 'nous inquilins' demanen diners a la parella per marxar de la casa, on han contractat un sistema d'alarma després d'ocupar-la il·legalment

Una parella denuncia l'ocupació il·legal de la casa que acabaven de comprar, a Vilanova. EIX

Una parella denuncia l'ocupació il·legal de la casa que acabaven de comprar, a Vilanova. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Una parella de vilanovins denuncia l'ocupació il·legal de la casa que acabaven de comprar, al barri de la Geltrú. Els tràmits amb el banc per a la hipoteca els van fer al febrer, just abans del confinament, i quan van voler entrar a la casa es van trobar que estava ocupada: "Durant la primera quinzena de juny els aconseguim fer fora, però tornen a entrar i posem denúncia". La parella va intentar negociar amb els "nous inquilins" explicant que es tractava de la propietat d’un particular i que necessiten la casa per viure, ja que a finals d'aquest any finalitza el contracte de lloguer que tenen i ni volen ni poden pagar la hipoteca i un nou lloguer: "ens diuen que els és igual i que no marxaran i després es poden en contacte amb les finques i demanen 5.000 per marxar".

En els darrers dies, el Gerarg Pla i la Fabiola Llanos han organitzat protestes a les portes de l'immoble per fer fora els "inquilins" de la seva casa: "gràcies a la pressió del barri i de diversos col·lectius com 500x20, que entén que aquesta no és una ocupació per necessitat sinó un negoci hem aconseguit el compromís que marxaran en tres setmanes. Confiem que poguem entrar a la casa aviat".

La parella ha denunciat la impunitat amb que s'han trobat en aquests procés, tot i les denúncies i requeriments a la policia: "fins i tot han contractat un sistema d'alarma a Securitas, que no deuen haver demanat ni un sol paper per col·locar-la".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local