Les Anquines

Sitges preveu ampliar els camps de boies a la costa

L’objectiu és evitar que les àncores dels vaixells malmetin el fons marí

Redacció Sitges 26-08-2020 18:15 Lectures 1957
L’Ajuntament preveu ampliar els camps de boies a la costa de Sitges. Ajuntament de Sitges

L’Ajuntament preveu ampliar els camps de boies a la costa de Sitges. Ajuntament de Sitges

L’Ajuntament ampliarà els camps de boies a les platges de Sitges l’estiu vinent. La instal·lació del servei a la platja de les Anquines amb set boies, aquest any a principi de temporada, ha servit per valorar els camps de boies com la millor alternativa per preservar el fons marí de les conseqüències generades per les àncores de les embarcacions. De cara a la propera temporada, el servei s’ampliarà amb dos nous camps de boies en altres zones litorals, actualment s’estudien les diferents opcions entre les platges amb major afluència d’ancoratges.

El regidor de Platges, Guillem Escolà, valora la iniciativa com “una acció més de totes les impulsades pel Govern per tal de preservar al màxim el valuós ecosistema litoral, amb iniciatives pensades tant per tenir cura de la sorra com del mar. Volem potenciar bones pràctiques de fondeig perquè convisquin en harmonia el lleure i el gaudir de les embarcacions amb el menor impacte per al nostre entorn”.

Els camps de boies permeten a les embarcacions amarrar en la superfície. Aquesta acció tan senzilla, evita l’arrossegament i la destrucció del fons marí. El fondeig a la costa té un impacte directe sobre, entre d’altres, les praderies de Posidònia, ja que les àncores les malmeten i trenquen amb el pes de la caiguda, un cop es clava i, posteriorment, quan s’hissa. L’objectiu és reduir la pressió erosiva de l’amarratge i oferir una alternativa més segura a les persones usuàries.

L’Ajuntament incorporarà el servei en el nou Pla d’Usos de les Platges per al 2021.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No