Accés a la C-15

Connecten els polígons industrials de Vilanoveta i Santa Magdalena per millorar l'accessibilitat

Els treballs del nou tram garantiran l’accés directe de la Vilanoveta a la C-15 a través del polígon Santa Magdalena a partir d’octubre

Connecten els polígons industrials de Vilanoveta i Santa Magdalena per millorar l'accessibilitat. Ajt Sant Pere de Ribes

Connecten els polígons industrials de Vilanoveta i Santa Magdalena per millorar l'accessibilitat. Ajt Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La connexió entre els dos trams de la Ronda Ibèrica corresponents als polígons industrials de la Vilanoveta (Sant Pere de Ribes) i de Santa Magdalena (Vilanova i la Geltrú) estarà enllestida a l’octubre, quan finalitzin els treballs iniciats a principis d’agost. L’actuació suposarà un accés directe des de la Vilanoveta a la C-15. En l’actualitat, l’entrada a aquest polígon s’ha de fer a través de la Rambla del Garraf.

L’enllaç dels dos trams de la Ronda Ibèrica afavorirà la implantació de noves activitats a la Vilanoveta, en millorar l’accés al sector. Dona resposta a una de les peticions recurrents de l’empresariat del Garraf, formalitzada a través de la Federació d’Empresaris del Gran Penedès, que així ho ha expressat reiteradament als ajuntaments de Sant Pere de Ribes i de Vilanova i la Geltrú.

Segons l’alcaldessa, Abigail Garrido, “aquesta és una infraestructura important a l’hora que l’activitat econòmica estigui més lligada i pugui funcionar millor. Pot donar un impuls a la zona de Sant Pere de Ribes per l’accés a la C-15, que és la gran artèria de connexió del Garraf amb l’Alt Penedès i la Catalunya interior. Esperem que això representi una revitalització de tot aquest sector que fa temps que ho espera”.

La regidora de Desenvolupament Econòmic, Ana Herrera, ha destacat que la connexió de la Ronda Ibèrica “és una bona feina d’aquest ajuntament per atraure inversions que ara, amb l’emergència sanitària de la Covid-19, són més necessàries que mai”. Herrera ha anunciat que la voluntat del govern municipal és “fomentar la contractació de persones preferentment ciutadanes de Sant Pere de Ribes per part d’aquestes noves empreses mitjançant beneficis i incentius fiscals”.

Un tram de 50 metres de llargària

El tram en obres connecta els 50 metres de llargària que restaven pendents d’urbanitzar de la Ronda Ibèrica per la part de Sant Pere de Ribes fins arribar a la part de Vilanova, en l’encreuament amb el carrer Roser Dolcet. Farà 11,90 metres d’amplada, amb una calçada de 9 metres amb un carril per cada sentit i una vorera de 3,90 metres. Hi haurà tres punts de llum de 7 metres d’alçada amb lluminària model R-line amb mòdul de 20 leds.

El paviment comptarà, a tots dos costats, amb vorada prefabricada de formigó tipus C3 (28x17 cms.) i rigola blanca de 20x20x8 cms. La vorera estarà coberta amb panot de quatre pastilles de 20x20x8 cms.

L’actuació té un cost de 82.561€ i compta amb una subvenció de 71.782€ de la Diputació de Barcelona. S’està duent a terme en una zona de terres no urbanitzada a tocar d’uns camps al nord i al sud del polígon industrial Vilanoveta. Part dels terrenys estaven coberts de vegetació i escombraries.

Els treballs preveuen les següents actuacions:

-Enderrocs dels elements i dels paviments existents.
-Moviment de terres per aconseguir la cota necessària per a executar la caixa de paviment projectada.
-Pavimentació de calçades i voreres.
-Execució de l’enllumenat públic.
-Execució de la senyalització viària.
-Execució del drenatge que creui la Ronda Ibèrica i que reculli les aigües que arribaran al peu del talús i del nou tram de la calçada.

Un sector a dinamitzar

El polígon industrial Vilanoveta compta en l’actualitat amb unes 105 activitats. És un sector amb potencial i, per aquest motiu, en un futur haurà d’afrontar la prolongació de la Rambla del Penedès, que surt de la rotonda principal d’entrada a les Roquetes a la Rambla del Garraf i que arribarà fins a la ronda Ibèrica. Aquesta millora de la connectivitat està prevista en el pla d’urbanització del SUPP1, pendent de desenvolupar.

La millora dels accessos als polígons industrials de Sant Pere de Ribes és una de les accions previstes en el Pla d’Actuació Municipal (PAM) del present mandat amb l’objectiu d’atraure inversions al territori. El govern municipal ha centrat la seva acció en la dotació d’infraestructures necessàries a aquests sectors, en una tasca que també inclou millores en l’enllumenat i neteja de solars, entre d’altres.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local