Espai natural

L'APMA i Bosc Verd denuncien l'alcalde de Castellet i la Gornal per un possible delicte ecològic

Els ecologistes acusen el consistori d'iniciar les obres d'un aparcament al costat de la carretera BV-2115 en sòl no urbanitzable del parc natural del Foix

L'APMA i Bosc Verd denuncien l'alcalde de Castellet i la Gornal per un possible delicte ecològic. APMA

L'APMA i Bosc Verd denuncien l'alcalde de Castellet i la Gornal per un possible delicte ecològic. APMA

L'Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient (APMA), i Bosc Verd - EDC han presentat una denúncia per possible delicte ecològic contra Miquel Delgado Almansa, alcalde de Castellet i la Gornal. Des del dia 1 de setembre s’estan executant les obres de construcció d'un nou aparcament al costat de la carretera BV-2115 al seu pas pel nucli de Castellet.

Segons denuncien els ecologistes, l’espai afectat és sòl no urbanitzable i es troba dins del Parc del Foix: "Les obres s’estan fent sense haver-se sotmès prèviament el projecte a un procés d’avaluació ambiental, segons preveu la llei". En un comunicat, les entitats defensa que "ens veiem obligats a denunciar aquesta possible il·legalitat i, per tant, demanar la paralització cautelar d'aquest projecte, fins que no es faci un estudi d'impacte ambiental, tal com preveuen les normes legals, ja que aquest espai està i forma part de la Xarxa Natura 2000 i del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN)".

Els dos col·lectius apunten que el propi redactor del document del Projecte admet que "pel fet de poder afectar espais de la Xarxa Natura 2000, el Pla requereix una avaluació ambiental estratègica simplificada, en els termes que preveu la Llei 42/2007, de 13 de desembre, del patrimoni natural i de la biodiversitat". Però l'APMA i Bosc Verd asseguren que aquest projecte no ha passat per l’Oficina Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental de Barcelona: "Els treballs estan tenint un fort impacte ambiental i els gestors del Parc, de la Diputació de Barcelona, estan tolerant i encobrint aquesta actuació il·legal de l’Ajuntament de Castellet i la Gornal".

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!