Prevenció d'incendis

Sant Pere de Ribes adequa 9 camins per a minimitzar el risc d’incendi al bosc

Els treballs formen part del Pla de Prevenció d’Incendis Forestals 2020-2025, que destinarà un total de 92.000€ a reduir les causes del foc forestal, limitar-ne els efectes i facilitar-ne l’extinció

Sant Pere de Ribes adequa 9 camins per a minimitzar el risc d’incendi al bosc. Ajt Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes adequa 9 camins per a minimitzar el risc d’incendi al bosc. Ajt Sant Pere de Ribes

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, l’ADF del municipi i la Diputació de Barcelona han posat en marxa l’arranjament de nou camins del terme municipal amb la finalitat d’evitar i reduir el perill d’incendis forestals. Es tracta dels camins del Corral del Capdet, la torre elèctrica del Corral del Capdet, els Jugadors, dels Cucons a Puigmoltó, els Sumidors, Ca l’Almirall de la Font, Oleseta i Olivella (en el tram de Can Pere de la Plana al Fondo del Rourell), així com l’ampliació del girador al camí dels Jugadors. Els treballs formen part de la primera anualitat del Pla de Prevenció d’Incendis Forestals 2020-2025, que preveu destinar un total de 92.000€ en sis anys a Sant Pere de Ribes per reduir les causes del foc forestal, limitar-ne els efectes i facilitar-ne l’extinció.

La primera actuació ha començat en els darrers dies al sector del Rourell. Posteriorment, es preveu treballar al camí d’Oleseta, els Sumidors, Ca l’Almirall de la Font i els Jugadors. El Pla de Prevenció d’Incendis Forestals 2020 representa una despesa de 15.465€. La Diputació de Barcelona finança el 80% del total i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, el 20% restant. Un terç de la despesa es destina a actuacions d’inversió, mentre que els altres dos terços seran per a tasques de manteniment.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha recordat que “un dels objectius bàsics d’aquest mandat en Medi Ambient és la protecció del nostre patrimoni natural. L’actuació de manteniment i millora que s’ha posat en marxa als camins de Sant Pere de Ribes va en aquesta línia. Sortosament, portem uns anys tranquils, però hem d’estar alerta i enfocar tots els esforços a garantir que un bé tan preuat com ho és el bosc es mantingui tal i com el coneixem”.

Gairebé 2.500 hectàrees de superfície forestal

Més de la meitat del terme municipal de Sant Pere de Ribes correspon a superfície forestal, una part important de la qual està integrada en el Parc Natural del Garraf. De les 4.071 hectàrees que abasta el municipi, 2.416 són superfície forestal. La superfície arbrada fa un total de 1.316 hectàrees.

Per protegir tot aquest entorn, el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals preveu, a banda de la millora dels camins, altres actuacions com la instal·lació de senyals de prohibició de pas a vehicles, mesures d’informació sobre prevenció d’incendis adreçades a la ciutadania i el recordatori, a les urbanitzacions, que han de mantenir les parcel·les en condicions òptimes. Aquest document l’ha elaborat l’Àrea d’infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració i l’acord de l’Ajuntament i l’ADF de Sant Pere de Ribes.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!