Animals de companyia

L'Arboç reparteix carnets d'alimentadors de gats a l’Arboç per evitar males pràctiques

Les persones que no estiguin autoritzades i donin menjar als gats del carrer podran ser sancionades

Redacció L'Arboç 15-10-2020 16:01 Lectures 2570
L'Arboç reparteix carnets d'alimentadors de gats a l’Arboç per evitar males pràctiques. Ajuntament de l'Arboç

L'Arboç reparteix carnets d'alimentadors de gats a l’Arboç per evitar males pràctiques. Ajuntament de l'Arboç

La regidoria de Protecció d’animals de l’Ajuntament de l’Arboç va impulsar fa dos anys un programa per controlar les colònies felines amb l’objectiu d’evitar la superpoblació, reduir els riscos sanitaris i millorar la qualitat de vida dels gats i gates de carrer. En aquest marc, la regidoria ha creat un carnet d’alimentador felí i cuidador que autoritza que aquesta persona alimenti els animals amb pinso facilitat per l’Ajuntament. Les persones que no disposin del carnet podran ser sancionades.

Fins al moment se n’han repartit 18 carnets de cuidador. Aquest és un pas més després que el març de 2018 es va constituir una xarxa local de voluntaris per detectar i controlar les colònies de felins mitjançant una metodologia basada en el model de captura, esterilització i retorn.

Una colònia es un grup de gats i gates que estan esterilitzats i que tenen un cuidador/a que els dóna pinso sec i que en té cura. Les colònies de gats aporten beneficis, entre ells, el control de les rates i ratolins i una major facilitat de convivència entre les persones i els propis gats.

La Campanya de Protecció i Control de Colònies de Gats és una iniciativa de l’Ajuntament de l’Arboç.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No