Aigua

El Consorci d'Aigües de Tarragona construirà un dipòsit regulador a la urbanització Coto del Rei del Vendrell

El CAT aprova un pressupost de 38 MEUR per al 2021, amb 15 MEUR en inversions. La tarifa mitjana de consum baixa per setè any consecutiu en un 3,34%

Redacció El Vendrell 21-10-2020 11:46 Lectures 2016

L'assemblea general del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) ha aprovat aquest dimarts els pressupostos de 2021 per un import de 38,53 milions d'euros. Els comptes preveuen una inversió de 14,9 milions d'euros en projectes per millorar la capacitat de regulació, la seguretat, la qualitat de l'aigua i garantir el subministrament. Es preveu, entre d'altres, millorar la seguretat de les instal·lacions del CAT i soterrar diferents trams aeris de la conducció (7,2 MEUR) o la constricció d'un dipòsit regulador a la urbanització Coto del Rei del Vendrell (4,1 MEUR). El preu de la tarifa mitjana d'aigua consumida baixa per setè any consecutiu. Serà de 0,5243 euros per metre cúbic, una reducció del 3,34%.

L'assemblea general del CAT s'ha celebrat aquest dimarts telemàticament. Els pressupostos de 2021 s'han aprovat per un import de 38.538.850 euros, dels quals 14,9 milions d'euros es destinaran a inversions. Els projectes més rellevants són la construcció d'un dipòsit regulador a la urbanització Coto del Rei del Vendrell (Baix Penedès) per millorar la capacitat de regulació i la millora de la garantia de subministrament al subsistema del Tarragonès i Baix Penedès. El projecte està valorat en 4,1 milions d'euros.

D'altra banda, es faran millores en seguretat física i lògica a les instal·lacions del CAT i se soterraran diferents trams aeris de la conducció per un valor de 7,2 milions d'euros. També es millorarà la qualitat de l'aigua amb un projecte per minimitzar els riscos microbiològics que es puguin produir en el procés de potabilització, irradiant l'aigua amb llum ultraviolada, un projecte per valor de 3,6 milions d'euros.

Pel que fa al preu de 0,5243 euros per metre cúbic de la tarifa mitjana d'aigua consumida, el 48% correspon a les despeses d'explotació (fixes i variables) i el 38% als cànons (cànon de derivació i cànon de regants, estipulats a la Llei 18/81). La tarifa varia en relació amb cada consorciat en funció de diversos aspectes com són el consum, l'estacionalitat de la dotació i l'antiguitat.

En l'assemblea s'ha informat del conveni signat a l'agost entre el CAT i l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà) per fer arribar l'aigua del Consorci al municipi, a través d'un nou ramal que connectarà les instal·lacions de Montblanc fins al dipòsit de l'Espluga.
 

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No