Reurbanització

Finalitzen les obres de millora dels carrers del nucli antic de Ribes

L’actuació ha transformat en plataforma única 600 metres lineals de via pública del nucli antic de Ribes

Redacció Sant Pere de Ribes 29-10-2020 14:39 Lectures 3140
Finalitzen les obres de millora dels carrers del nucli antic de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

Finalitzen les obres de millora dels carrers del nucli antic de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

Els carrers 9 de novembre, Sant Sebastià i carreró de la Torreta s’han transformat en plataforma única, un cop finalitzada l’actuació de millora de la pavimentació que s’hi ha dut a terme en els darrers 8 mesos. El canvi ha permès pacificar el trànsit (limitat a l’accés als guals i a càrregues i descàrregues), prioritzant el pas de les persones. També s’han millorat les entrades dels serveis a cadascuna de les cases i s’ha promogut l’adequació de les façanes, obrint una línia de subvencions adreçada a les veïnes i veïns que les vulguin millorar.

L’actuació duta a terme en aquests tres carrers forma part del Pla de Millora del Nucli Antic de Ribes i ha suposat la transformació en plataforma única d’uns 600 metres lineals de via pública. Les obres han afectat els següents trams de carrer:

Carrer 9 de novembre (175 metres).
Carreró de la Torreta, des del carrer 9 de novembre fins al carrer de la Pau (290 metres). S’ha actuat, a més, en la cruïlla i la plaça amb el carrer de la Pau.
Carrer Sant Sebastià (120 metres) + escales.

Els treballs s’han dut a terme en els vuit mesos previstos inicialment. El termini s’ha complert, així, malgrat s’hagi executat més tard del previst inicialment i l’aturada temporal de l’activitat de la construcció decretada a l’inici de la crisi sanitària de la Covid-19.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha assenyalat que “per a nosaltres és molt important la dignificació de l’espai públic. És on es dona la interrelació amb les persones i, en el cas del nucli antic, teníem voreres i carrers molt estrets i hi havia una dificultat per conciliar vehicles i persones. Per aquest motiu, hem apostat per una plataforma única, el que permet que les persones tinguin prioritat i els cotxes entrin i surtin d’una manera restringida per accedir als seus pàrquings i per fer càrregues i descàrregues puntuals”.

 

Els nuclis antics, a l’agenda d’actuacions

Un estudi va detectar, anys enrere, l’existència de deficiències al casc antic, que s’havien d’anar resolent a mesura que fos possible. Per aquest motiu, l’adequació de l’entorn urbà, la dignificació dels espais i de la via pública, la renovació de les xarxes d’instal·lacions i serveis bàsics, la pacificació del trànsit i la supressió de barreres arquitectòniques han estat en els darrers anys les motivacions per dur a terme, de manera ordenada i progressiva, actuacions com la finalitzada als carrers 9 de novembre, Sant Sebastià i el carreró de la Torreta.

A banda d’aquestes, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha programat altres actuacions de millora de carrers, previstes o dutes a terme al municipi:

Millora del casc antic de les Roquetes, al barri de la Cervereta (en procés).

Urbanització del carrer Major, des del Palou fins a la riera. L’Ajuntament ha acordat amb la Diputació de Barcelona la seva millora i recepció (doncs encara forma part del tram urbà de l’antiga carretera BV-2112, que és titularitat de l’ens provincial).

Treballs d’arranjament de la pavimentació a uns 25 carrers del municipi. S’han efectuat seguint les indicacions d’una diagnosi sobre l’estat del paviment als dos nuclis principals de població de Sant Pere de Ribes.

Treballs de millora de l’accessibilitat (carrer de Roger de Flor i carrer Mare de Déu de Montserrat; en procés).

Reforma de la plaça de la Milana, al nucli de Ribes (en projecte).

Algunes de les actuacions esmentades formen part del Pla de Xoc i Reactivació Municipal, amb més d’1 milió d’euros adreçats a projectes de millora de l’espai públic. Aquest paquet contempla petites obres d’accessibilitat, moltes executades per empreses locals i plans d’ocupació.

Finalitzen les obres de millora dels carrers del nucli antic de Ribes Finalitzen les obres de millora dels carrers del nucli antic de Ribes Finalitzen les obres de millora dels carrers del nucli antic de Ribes Finalitzen les obres de millora dels carrers del nucli antic de Ribes
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No