Curs 2020/21

Una vintena d'intervencions al voltant d'escoles i institut de Vilanova per millorar la seguretat de l'alumnat

S'han fet canvis del sentit circulatori i talls de carrer, nous passos de vianants, més aparcament per a bicicletes i col·locació de pilones i baranes protectores

Una vintena d'intervencions al voltant d'escoles i institut de Vilanova per millorar la seguretat de l'alumnat . Ajuntament de Vilanova

Una vintena d'intervencions al voltant d'escoles i institut de Vilanova per millorar la seguretat de l'alumnat . Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Canvis del sentit circulatori i talls de carrer, nous passos de vianants, més aparcament per a bicicletes, eliminació de places d'aparcament o col·locació de pilones i baranes protectores, són algunes de les mesures que s'han adoptat per part de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per millorar els accessos als centres educatius de la ciutat.

El pla de millora es va començar a executar les setmanes prèvies a l'inici del nou curs escolar. Durant aquests mesos s'han anat realitzant diverses actuacions, d'acord amb les necessitats expressades des dels centres educatius, amb l'objectiu de garantir la seguretat i protecció d'infants i adolescents durant les entrades i sortides.

La Regidora d'Educació, Mercè Mateo, ha explicat que les mesures adoptades són part del model de ciutat que vol el govern municipal, en el que l'objectiu és posar les persones al centre. “La situació per la Covid ha accelerat la manera com dissenyàvem l'entorn escolar que desitgem. Un entorn amable, de convivència i, per sobre de tot, segur per a tota la comunitat educativa”

En aquest mateix sentit, el Regidor de Mobilitat, Antoni Palacios ha recordat que la voluntat del govern és prioritzar els entorns escolars segurs, per davant la comoditat de poder aparcar davant de casa. “La idea de ciutat que projectem és aquella on cada vegada hi hagi un menor volum de cotxes. El Pla de Mobilitat contempla aquesta prioritat, que passa per afavorir els desplaçaments a peu i en bicicleta, millorant el servei de transport públic i creant nous aparcaments dissuasius al voltant de la ciutat. Estem convençuts que una ciutat més amable i sostenible és bona per a tothom i per això cal entendre que aquestes accions ens afavoreixen a tots i totes”.

Mercè Mateo també volgut destacar  el treball transversal d'aquest pla de millora entre la mateixa institució, la comunitat educativa i les entitats veïnals. "Les millores que ja hem pogut veure en molts dels centres i les que veurem a mesura que es vagin completant han estat possibles gràcies a un important treball transversal realitzat des de les Regidories de Mobilitat, Espai Públic, Seguretat, Infància i Educació. Un treball en el qual també voldria agrair la gran implicació i les aportacions que ens han fet arribar les direccions dels mateixos centres, les AFA's i AMPES, entitats i associacions de veïns".

Els treballs previs a l'inici del curs escolar es van realitzar al voltant de les escoles Aragai, Arjau, Canigó, La Ginesta, Margalló, Sant Jordi, Pompeu Fabra, El Cim i Santa Teresa, així com en els instituts Joaquim Mir i Manuel de Cabanyes. (informació relacionada)

Des de finals d'octubre i a partir d'aquest mes de novembre, un cop valorat el funcionament de les mesures i actualitzades noves les necessitats, s'està duent a terme una segona fase d'actuacions, que es concentren en:

Escola Volerany:

- Tall de circulació del carrer de Castellet, entre els carrers de Canyelles i de Joan Llaveries, a les hores d'entrada i sortida escolars (de 8,45 a 9,15 i de 16,15 a 16.45¿h), per evitar aglomeracions i facilitar la distància interpersonal.
- Canvi de sentit de circulació del carrer de Canyelles entre els carrers de Castellet i de la Gornal.

Escola Canigó:

Tot i que al voltant d'aquest centre hi ha previst un projecte integral, que hi ha voluntat de desenvolupar durant el 2021, des d'aquesta setmana s'ha començat a treballar en les següents millores:

- Tall permanent del carrer Canigó, des del número 5-7 fins a l'avinguda Jaume Balmes i col·locació de dues pilones mòbils (serveis d'emergència)

- Senyalització de doble sentit de circulació per accedir als guals, des del carrer d'Anselm Clavé, fins a les pilones, de prioritat invertida. Això suposa la prohibició d'estacionament, velocitat màxima permesa de 20 km/h i prioritat per a vianants, bicicletes i patinets.

- Senyalització  d'un nou pas de vianants a l'avinguda del Montseny i col·locació d'un coixí berlinès abans del pas.

- Eliminació de 3 places d'aparcament a l'avinguda del Montseny i en el seu lloc instal·lació d'un nou aparcament de bicicletes.

- Reubicació de les baranes existents.

Escola Arjau:

- Nova senyalització al carrer de la Sínia de les Vaques, que prohibeix la circulació a les hores d'entrada i sortida de l'alumnat (de 8.15 a 8.45h i de 16.15 a 16.45h) excepte usuaris dels guals.

En aquests moments s'estan estudiant diverses accions de millora al voltant de l'IES Dolors Mallafrè, escola Ítaca i escola Pia.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local