Diputació de Barcelona

L'Escola de Foc del Penedès i Garraf opta als Premis de Prevenció d’Incendis Forestals 2020

El lliurament dels premis als guanyadors d’aquesta 24 ena edició dels Premis es donaran a conèixer aquest dissabte, 21 de novembre, en el transcurs d’un acte virtual

Redacció Barcelona 17-11-2020 12:00 Lectures 1402
L'Escola de Foc del Penedès i Garraf opta als Premis de Prevenció d’Incendis Forestals 2020 . ADF Penedès Garraf

L'Escola de Foc del Penedès i Garraf opta als Premis de Prevenció d’Incendis Forestals 2020 . ADF Penedès Garraf

Un total de vuit projectes presentats per Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) del territori de la província de Barcelona opten a les dues categories dels Premis de Prevenció d’Incendis Forestals 2020 de la Diputació de Barcelona: Premi Jordi Peix, per a projecte d'informació i sensibilització per a la prevenció, i Premi Rossend Montané, per a projecte de planificació de la gestió forestal.

El lliurament dels premis als guanyadors d’aquesta 24 ena edició dels Premis es donaran a conèixer aquest dissabte, 21 de novembre, en el transcurs d’un acte virtual que s’emetrà en directe a les 16.00 h pel Canal de YouTube de la Diputació de Barcelona i posteriorment per La Xarxa de TV locals.

Els projectes presentats al Premi Jordi Peix son: Escola de Foc de Catalunya, presentat per l’ADF La Carrerada, de les comarques del Penedès i el Garraf; Restauració i adequació d’una antiga cisterna d’extinció per a usos divulgatius, didàctics i suport en l’extinció, presentat per l’ADF Pla de  Bages; Simulafoc - Joc de simulació de prevenció i d’extinció d’incendis forestals, de l’ADF Puigmadrona – Olorda, de Molins de Rei i el Papiol; Cuida i gaudeix - Creació de l’associació d’amics de l’ADF de Teià; Vigilàncies i sensibilització a l’Anella Verda amb vehicles elèctrics, presentat per l’ADF de Terrassa; i Joc de taula per prevenció i d’extinció incendis forestals a escoles, presentat per la Federació d’ADF del Baix Llobregat.

Al Premi Rossend Montané, s’hi ha presentat els projectes de l’ADF d’Alella Millora d’infraestructures en prevenció d’incendis forestals, i l’ADF Pla de Bages amb Estudi de viabilitat i prova pilot per la implementació d'un conjunt de micro rescloses per afavorir diversos processos relacionats amb els boscos de ribera i la prevenció dels incendis forestals.

A més d’aquestes dues categories, els Premis de Prevenció d’Incendis Forestals atorga també el Premi Honorífic Joaquim Maria de Castellarnau, destinat a reconèixer la trajectòria d'una persona en relació a la prevenció dels incendis forestals. Les candidatures a aquest premi han d’haver estat presentades per una ADF o Federació d’ADF.

Retransmissió en directe

En l’edició d’enguany, a causa de la situació de restriccions de mobilitat a causa de la pandèmia, el lliurament dels premis es farà de forma virtual en un programa de TV que es podrà seguir en directe per streaming a través del Canal de YouTube de la Diputació de Barcelona. El programa,  sota el títol A peu de bosc, estarà realitzat des del plató central de La Xarxa i presentat per Vanesa Raja, inclourà entrevistes, connexions en directe amb els guanyadors i vídeos dels diferents projectes de les ADF.

El programa comptarà amb la internació de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, que lliurarà el Premi Honorífic, així com els diputats Pere Pons, d’Infraestructures i Espais Naturals, i Josep Tarín, de Prevenció d’Incendis Forestals, que seran els encarregats de lliurar els dos guardons a les ADF guanyadores.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No