Diputació de Barcelona

Estudien alternatives per connectar el nucli de Pineda Nova i Terrassola, a Torrelavit

El cost total de les actuacions previstes en l'estudi varia en funció de l'alternativa escollida, que van des dels 360.680 euros als 999.975 euros

Redacció Torrelavit 18-11-2020 16:30 Lectures 1830
Estudien alternatives per connectar el nucli de Pineda Nova i Terrassola, a Torrelavit. Diputació de Barcelona

Estudien alternatives per connectar el nucli de Pineda Nova i Terrassola, a Torrelavit. Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Torrelavit l’estudi d’alternatives per connectar el nucli de Pineda Nova i Terrassola, en el que s'aborda la connexió salvant el desnivell que suposa travessar el riu de Bitlles amb tres propostes diferents.

L'estudi és una eina que analitza la necessitat d'aquesta infraestructura, la dimensiona adequadament i ofereix les diferents alternatives per a implantar-la, valorades tècnica i econòmicament. L'estudi ha de servir per facilitar als gestors polítics la presa de decisions sobre la inversió, prèviament a fer l'actuació.

Les tres alternatives proposades en l'estudi s'han valorat econòmicament així com s’ha calculat el temps de recorregut i els desnivells que suposarien cadascuna d’elles per tal de facilitar la presa de decisions. La primera alternativa inclou una passera que uneixi els dos nuclis minimitzant les pujades i baixades, així com el temps de recorregut. Per aconseguir-ho proposa una passera d’uns 330 metres i l'habilitació d'un camí per arribar-hi, gairebé pla, a la banda de Pineda Nova, mentre que a la banda de Terrassola connectaria directament amb el carrer Major.

Una segona alternativa proposa una passera de 460 metres que connectaria a mitja vessant, amb unes rampes a la banda de Pineda Nova per accedir-hi, i a la banda de Terrassola es connectaria a la part mitja de la rampa ja existent que connecta el carrer Major amb el riu.

Finalment, una tercera alternativa proposa habilitar un camí en rampa fins a llera, per la part de Pineda Nova, travessar el riu mitjançant un gual inundable, i continuar el camí fins a la rampa existent que puja cap al carrer Major.

El cost total de les actuacions previstes en l'estudi varia en funció de l'alternativa escollida, que van des dels 360.680 euros als 999.975 euros.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No