Incivisme

Nous expedients sancionadors als autors d’uns abocaments il·legals a Sant Pere de Ribes

Els responsables s’enfronten a quatre expedients sancionadors per infracció a l’Ordenança per la Convivència i el Civisme

Nous expedients sancionadors als autors d’uns abocaments il·legals a Sant Pere de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

Nous expedients sancionadors als autors d’uns abocaments il·legals a Sant Pere de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha iniciat accions contra els responsables d’uns abocaments il·legals de deixalles a quatre punts del municipi, el més visible a l’avinguda de Mas d’en Serra. Segons ha indagat la Policia Local, i a partir d’informació facilitada per alguns veïns, es tractaria d’objectes i materials provinents del desmantellament d’un habitatge, situat al mateix carrer on es van trobar inicialment, per part d’uns operaris que s’han pogut identificar.

Tot i que inicialment els operaris infractors van manifestar que estaven acumulant els objectes amb la finalitat de recollir-los més tard amb un vehicle, posteriorment es va poder observar que encara hi havia objectes on inicialment van ser detectats. A més, la Policia Local va inspeccionar la zona, observant que s’havien dipositat irregularment objectes del pis buidat a un contenidor de restes de poda de l’avinguda del Montseny i a dos carres del polígon de la Vilanoveta. 

I és que l’increment de deixalles a la via pública fora d’horari i del lloc que els correspon té, a més de conseqüències mediambientals i paisatgístiques, una dimensió econòmica amb un sobrecost per al servei de recollida que l’ajuntament no està disposat que es converteixi en un fet habitual. 

Amb l’objectiu d’erradicar-les, el departament d’Espai Públic i la Policia Local treballen conjuntament per identificar els autors dels abocaments irregulars i en l’establiment d’estratègies conjuntes d’actuació que no descarten la possibilitat d’instal·lar càmeres de videovigilància en aquells punts on es produeixen els abocaments de forma més reiterada.

En el que portem d’any, la Policia Local ha tramitat gairebé un centenar d’expedients sancionadors per diverses infraccions a la via pública i apel·la al civisme de la ciutadania així com a la col·laboració ciutadana quan es detectin conductes incíviques. L’atenció a la ciutadania en aquests casos es fa amb la màxima confidencialitat i es pot fer per telèfon trucant al 93 896 73 37.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local