Espai de lleure

Finalitza la remodelació de l’àrea de lleure de la pineda de la Vilanoveta

La zona s’ha dotat de noves barbacoes i d’un edifici que acollirà servei de bar i lavabos

Redacció Sant Pere de Ribes 10-12-2020 18:49 Lectures 3274
Finalitza la remodelació de l’àrea de lleure de la pineda de la Vilanoveta. Ajt Sant Pere de Ribes

Finalitza la remodelació de l’àrea de lleure de la pineda de la Vilanoveta. Ajt Sant Pere de Ribes

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes està enllestint les obres de remodelació de l’àrea de lleure de la pineda de la Vilanoveta, que s’ha dotat de noves barbacoes i d’un edifici que acollirà servei de bar i lavabos. L’actuació, pressupostada en 300.000€, representa la segona fase de renovació dels espais. En una fase anterior, s’hi havia executat la instal·lació de l’àrea esportiva i infantil, l’asfaltat de l’accés, la millora de la tanca i l’adequació de l’espai d’aparcament. L’àrea de lleure, actualment tancada seguint els protocols sanitaris per la Covid-19, podria obrir al públic cap a la primavera-estiu de 2021, un cop finalitzada l’adjudicació de la gestió del servei de bar i de les barbacoes i si la situació de la crisi sanitària ho permet.

Segons ha explicat l’alcaldessa, Abigail Garrido, “seguim millorant la zona de la pineda de la Vilanoveta, que és el pulmó verd de les Roquetes, un espai molt central al municipi, on les famílies solen venir a passar el temps de lleure”. Abigail Garrido ha assegurat que les millores a la zona “no s’acaben amb aquesta segona fase” i ha anunciat que “properament hi farem un parc de gossos, pensat per a persones que tenen animals domèstics i necessiten zones d’esbarjo, a proposta del Consell d’Infants”.

Amb totes les millores que s’hi han fet, el regidor de Cultura de les Roquetes i Joventut, Adrià Solà, ha definit la pineda de la Vilanoveta com “un espai de nexe entre la cultura, l’esport i el medi ambient. En aquest sentit, creiem oportú i atractiu el plec de condicions que estem preparant per a la seva gestió, que ens permetria posar en marxa a partir de la primavera de 2021 l’equipament des d’aquesta òptica, oferint concerts i activitats esportives, entre d’altres”.  

Tres mòduls per a barbacoes amb 30 fogons

En aquesta segona fase, la pineda de la Vilanoveta s’ha dotat de tres mòduls de barbacoes amb un total de 30 fogons. Al costat s’hi ha construït l’edifici del bar-cafeteria, en forma de L, dotat amb cuina; lavabos per a homes, dones i adaptat, i magatzems per al bar i general. Les noves instal·lacions sumen gairebé 240m2, repartits entre els 132m2 de l’edifici més els 105m2 de les barbacoes.

El bosc de la Vilanoveta és una zona d’aproximadament 5 hectàrees de superfície que l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes vol potenciar per a la pràctica de l’esport i el lleure. Es tracta d’una zona boscosa, amb arbres de diferents espècies, principalment pins. Amb la reobertura de les instal·lacions s’ordenarà tota l’àrea per a aconseguir-ne un ús més adequat i extens, alhora de convertir-la en un parc urbà i una zona de lleure (pícnic, esports, passeig) i obrir-la al veïnat, creant accessos per a diferents zones.
 

Finalitza la remodelació de l’àrea de lleure de la pineda de la Vilanoveta Finalitza la remodelació de l’àrea de lleure de la pineda de la Vilanoveta Finalitza la remodelació de l’àrea de lleure de la pineda de la Vilanoveta
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No