Repintat

Vilanova senyalitza nous trams de carrils bici a la rambla Samà i el carrer d'Anselm Clavé

Abans d'acabar l'any quedaran enllestits els treballs d'asfaltatge i millora de l'accessibilitat, que s'estan duent en terme en diversos punts de la ciutat

Redacció Vilanova i la Geltrú 18-12-2020 13:40 Lectures 3581
Vilanova senyalitza nous trams de carrils bici a la rambla Samà i el carrer d'Anselm Clavé. Ajuntament de Vilanova

Vilanova senyalitza nous trams de carrils bici a la rambla Samà i el carrer d'Anselm Clavé. Ajuntament de Vilanova

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, i el regidor de Mobilitat i Projectes i Obres d'Espai urbà, Antoni Palacios, van fer ahir al matí un recorregut pels carrers i places de la ciutat on, durant les darreres setmanes, s'hi estan duent a terme treballs d'asfaltatge i millora de l'accessibilitat de voreres.

Els treballs, la majoria ja finalitzats, s'emmarquen dins un paquet d'actuacions de millora, iniciades el mes de novembre, en una vintena de vials, carrers i places, que sumen un import de 250.000 euros.

L'avinguda de Francesc Macià, el carrer del Pare Garí, el carrer de Josep Coroleu, la rambla de Salvador Samà, el carrer de la Llibertat, el carrer de la Torre d'Enveja, la plaça de la Filatura o l'avinguda de Rocacrespa són els punts on s'hi ha fet o s'hi estan fent aquestes intervencions.

L'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, ha parlat de la importància d'una actuació molt necessària per a la ciutat en la qual, a més d'asfaltar els carrers, s'han treballat aspectes com l'accessibilitat amb els rebaixos i ampliacions de voreres.

Olga Arnau ha explicat que "moltes de les actuacions realitzades no s'han pogut dur a terme per la impossibilitat d'endeutament de l'ajuntament, i que gràcies a l'estalvi i a la negociació amb nova xarxa de Governs Locals 2020-2023 s'han pogut materialitzar", i ha afegit que és voluntat del govern municipal continuar realitzant aquestes millores amb la creació d'una partida de manteniment que es contempli anualment en el pressupost."

El regidor de Mobilitat, Projectes i Obres d'Espai urbà, Antoni Palacios ha explicat que es tracta d'una intervenció en manteniment amb la inversió més important dels darrers anys, concentrada en un període molt curt de temps. "Són 10 mil metres quadrats d'asfalt en una zona important de la ciutat, ja que molts dels carrers on s'ha actuat són carrers principals, molt amples i que per tant requereixen molta despesa per la superfície a asfaltar"

El regidor ha explicat que si bé encara una setmana i mitja de feina per acabar d'enllestir tot el projecte, el paquet fort de les actuacions finalitzarà la setmana vinent, i ha avançat que durant l'any vinent es continuaran fent actuacions en manteniment, que si bé suposen en algun moment molèsties pels veïns, milloraran la ciutat.

"Pel que fa a calendari, la voluntat és fer més millores durant el primer semestre de 2021, que inclou el pas sota via de Josep Coroleu o la realització dels carrils bicis de la rambla Samà i de Francesc Macià, que es van portar a la mesa de mobilitat. De cara al segon semestre, després de l'estiu, tornarem a executar obres de manteniment i millora en altres punts de la ciutat".

D'altra banda, s'ha aprofitat els treballs d'asfaltat per senyalitzar dos nous trams de carrils bici.

El primer a la rambla de Salvador Samà, entre l'avinguda de Jaume Balmes i el pas sota via. Un tram del futur carril bici que, en uns mesos, enllaçarà el carrer de Santa Anna i la façana marítima.

El segon dels trams de carril bici se senyalitzarà al carrer d'Anselm Clavé, entre el carrer de l'Estany i Joan Maragall, donant continuïtat al tram que ja existeix. Quedarà pendent de senyalitzar el petit tram que passa just per davant de l'escola, i que enllaçaria amb la rambla de Salvador Samà. La menor amplada del carrer requereix un estudi tècnic per determinar quines són les millors opcions.

Vilanova senyalitza nous trams de carrils bici a la rambla Samà i el carrer d'Anselm Clavé Vilanova senyalitza nous trams de carrils bici a la rambla Samà i el carrer d'Anselm Clavé
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No