Planta d’aigües residuals

Comencen les obres de renovació de la depuradora d’aigües del poble de Garraf

La setmana passada van iniciar-se els treballs de condicionament del terreny, previs a l’inici de les obres, que tindran una durada aproximada de 6 mesos

Comencen les obres de renovació de la depuradora d’aigües del poble de Garraf. Ajuntament de Sitges

Comencen les obres de renovació de la depuradora d’aigües del poble de Garraf. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les màquines han començat a treballar ja als terrenys de la depuradora d’aigües del poble de Garraf. Els treballs formen part del projecte de renovació de la planta d’aigües residuals que té com a objectiu resoldre els problemes derivats de la sobresaturació de la planta actual que ha patit la ciutadania durant els darrers anys.

Segons Jaume Monasterio, regidor de Serveis Urbans, “les obres suposaran una renovació total de la depuradora actual i permetran adaptar el servei a les necessitats actuals i futures del nucli de Garraf”.

Amb una dotació de 150 litres habitant (o equivalent) al dia, la nova depuradora tindrà la capacitat per donar servei als 350 habitants que viuen actualment al nucli de Garraf (750 si es tenen en compte les segones residències) però també a una possible població futura de fins a 1.500 habitants.

El regidor adjunt de Serveis Urbans i Territorials a Les Botigues i Garraf, Josep Maria Martínez, ha remarcat que “la renovació de la planta d’aigües donarà resposta, finalment, a una reivindicació de la població del nucli de Garraf, afectats des de fa anys pels problemes que genera l’actual depuradora, una infraestructura antiga i desfasada”. Josep Maria Martínez ha afegit que “la nova instal·lació donarà un servei dimensionat i adequat a les necessitats de les veïnes i els veïns”.

Les obres tindran una durada aproximada de 6 mesos i un pressupost de 800.000 euros. Els treballs permetran ampliar la capacitat de la depuradora actual, alhora que millorar la qualitat de l’aigua que surt de la planta, reduint les olors i evitant els abocaments ocasionals d’aigües residuals que tenen lloc en l’actualitat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local