Planta d’aigües residuals

Comencen les obres de renovació de la depuradora d’aigües del poble de Garraf

La setmana passada van iniciar-se els treballs de condicionament del terreny, previs a l’inici de les obres, que tindran una durada aproximada de 6 mesos

Redacció Sitges 22-12-2020 9:39 Lectures 4649
Comencen les obres de renovació de la depuradora d’aigües del poble de Garraf. Ajuntament de Sitges

Comencen les obres de renovació de la depuradora d’aigües del poble de Garraf. Ajuntament de Sitges

Les màquines han començat a treballar ja als terrenys de la depuradora d’aigües del poble de Garraf. Els treballs formen part del projecte de renovació de la planta d’aigües residuals que té com a objectiu resoldre els problemes derivats de la sobresaturació de la planta actual que ha patit la ciutadania durant els darrers anys.

Segons Jaume Monasterio, regidor de Serveis Urbans, “les obres suposaran una renovació total de la depuradora actual i permetran adaptar el servei a les necessitats actuals i futures del nucli de Garraf”.

Amb una dotació de 150 litres habitant (o equivalent) al dia, la nova depuradora tindrà la capacitat per donar servei als 350 habitants que viuen actualment al nucli de Garraf (750 si es tenen en compte les segones residències) però també a una possible població futura de fins a 1.500 habitants.

El regidor adjunt de Serveis Urbans i Territorials a Les Botigues i Garraf, Josep Maria Martínez, ha remarcat que “la renovació de la planta d’aigües donarà resposta, finalment, a una reivindicació de la població del nucli de Garraf, afectats des de fa anys pels problemes que genera l’actual depuradora, una infraestructura antiga i desfasada”. Josep Maria Martínez ha afegit que “la nova instal·lació donarà un servei dimensionat i adequat a les necessitats de les veïnes i els veïns”.

Les obres tindran una durada aproximada de 6 mesos i un pressupost de 800.000 euros. Els treballs permetran ampliar la capacitat de la depuradora actual, alhora que millorar la qualitat de l’aigua que surt de la planta, reduint les olors i evitant els abocaments ocasionals d’aigües residuals que tenen lloc en l’actualitat.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No