Escombraries

Calafell inicia la municipalització de la recollida de la brossa

Com a primer pas, es deslliga del servei prestat pel consell comarcal del Baix Penedès

Redacció Calafell 22-01-2021 9:57 Lectures 2434
Calafell inicia la municipalització de la recollida de la brossa. Ajuntament de Calafell

Calafell inicia la municipalització de la recollida de la brossa. Ajuntament de Calafell

L’Ajuntament de Calafell ha activitat una nova municipalització de serveis externalitzats. Aquest cop torna a ser un procés d’entitat, pel volum econòmic i de feina: la recollida de residus. Com a primer pas, en el ple d’aquest 21 de gener, l’Ajuntament s’ha deslligat del servei prestat pel consell comarcal de Baix Penedès, mitjançant l’empresa EcoBP.

La desvinculació del servei comarcal es produirà el proper 15 de març, que es quan vencia el conveni entre l’Ajuntament i el consell. Fins llavors, es tramitarà un expedient de liquidació, que inclourà el retorn de tots els béns que formen part del servei i la subrogació dels treballadors que estan destinats a la seva execució. També el pagament dels imports pendents de liquidar, incloses les amortitzacions no finalitzades en el cas dels béns immobles.

Els serveis que recupera l’Ajuntament són els de recollida de les fraccions de paper i cartró, vidre, envasos lleugers i resta, així com la gestió del centre comarcal de transferència, situat al nostre municipi. L’Ajuntament ho assumeix mitjançant l’empresa municipal CEMSSA. Amb el consell comarcal es mantindrà una col·laboració per equipaments compartits, com la deixalleria comarcal, ubicada a Bellvei, o el mateix centre de transferència.

El tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament, Aron Marcos, explica: “Hem decidit no continuar amb el conveni amb el consell comarcal per recuperar la gestió directa del servei de recollida de residus. Tot i que amb el consell hi continuarem compartint alguns esforços, recuperem les competències per plantejar un servei nou, adaptat a la realitat actual del municipi i flexible, i que resolgui les mancances que s’han anat evidenciant al llarg dels 10 anys que ha funcionat el servei comarcal”.

La recollida de residus s’afegirà a la municipalització del servei de neteja viària, ja decidida i que començarà a funcionar el proper 1 de febrer, en un període de transició fins a la plena incorporació dels nous equips i maquinària, actualment en fase d’adquisició. L’Ajuntament es planteja una possible unificació futura dels dos serveis, neteja de carrers i brossa. Això generaria sinergies i per exemple evitaria duplicitats i costos.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No