Bus urbà

El bus a la carta del Vendrell amplia parades davant de l’èxit de demanda

En el darrer mes s'ha doblat el nombre d'usuaris del PasBus, el nou sistema de bus flexible del Vendrell

Redacció El Vendrell 27-01-2021 13:52 Lectures 1428
El bus a la carta del Vendrell amplia parades davant de l’èxit de demanda. Ajuntament del Vendrell

El bus a la carta del Vendrell amplia parades davant de l’èxit de demanda. Ajuntament del Vendrell

El bon funcionament del PasBus, el nou sistema de bus flexible del Vendrell que es va posar en marxa al Vendrell des del 15 de novembre passat, ha motivat que el què va començar com una prova pilot camini cap a una implantació definitiva, i a més, ampliï les seves parades.

Així, el regidor de Transport, Rubén Gràcia, ha explicat avui que a partir del 15 de febrer s’incorporaran al servei de bus a la demanda noves parades. En concret, s’ubicaran a la urbanització de Mas Astó, a la urbanització de Mas Borràs, al nucli de Sant Vicenç de Calders i també als polígons industrials de Les Mates i de La Cometa. En aquest sentit, el regidor ha explicat que s’ha observat que una de les principals motivacions dels usuaris a l’hora de sol·licitar el bus a la demanda és la de caràcter laboral.

Segons el regidor, en l’últim mes s’ha registrat un augment considerable d’usuaris del PasBus respecte les primeres setmanes de funcionament, quan la mitjana era de 22 usuaris. En el darrer mes, aquesta xifra s’ha doblat i fins i tot hi ha hagut dies amb una cinquantena de demandes.

Per aquest motiu, explica Rubén Gràcia, “tot i que necessitem un període més llarg per confirmar la tendència, de moment veiem que els números ens acompanyen perquè aquest servei continuï”. I segons Gràcia, “no tan sols per l’alt nombre d’usuaris, sinó també per la important reducció dels quilòmetres recorreguts pels vehicles i les hores en circulació dels mateixos que indiquen que el servei és notablement més eficient i sostenible”.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No