A partir del 24 de febrer

Trànsit obliga a circular per la xarxa viària principal els vehicles de mercaderies de més de 7,5 tones

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els camions de mercaderies de més de 7,5 tones estaran obligats a circular per la xarxa viària principal catalana a partir del 24 de febrer, segons la resolució de restriccions a la circulació durant l'any 2021 que s'ha publicat aquest divendres. Aquesta és una de les novetats destacades de les limitacions ordenades per a aquest any. Pel que fa a les restriccions a l'N-230, el Servei Català de Trànsit (SCT) indica que s'han establert de manera que no perjudiquin les empreses de transport de l'Alta Ribagorça. Aquesta mesura s'ha coordinat amb la Direcció General de Trànsit (DGT). Una altra novetat és que els vehicles restringits a l'N-340, N-240 i N-II seran només els de 4 eixos o més. S'elimina, així, la menció a vehicles de 26 tones o més.

Les restriccions incloses en la resolució s'estableixen tant de forma ordinària com en dies festius, en períodes de vacances i desplaçaments massius de vehicles o bé en d'altres circumstàncies que puguin afectar les condicions de la circulació. L'objectiu és garantir la mobilitat dels usuaris i la fluïdesa de la xarxa viària, així com millorar la seguretat viària de tots els usuaris de les vies.

D'altra banda, una altra novetat és que s'introdueix en les restriccions la categoria de carreteres amb dificultats de gestió.

Les mesures afecten vehicles per les característiques tècniques, per la càrrega o bé per la tipologia de trajecte. Són vehicles de transport de mercaderies en general, els de transports especials, els vehicles especials o els de mercaderies perilloses.

Pel que fa a la tipologia de les restriccions, n'hi ha per causes meteorològiques, per la celebració de proves esportives o usos excepcionals que suposin afectacions al trànsit ordinari o bé per fer obres o actuacions de conservació i manteniment.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local