Agència Catalana de l’Aigua

La Diputació proposa adequar el pont de l'Aguilera, al Pla del Penedès, al trànsit actual

L'estudi proposa la instal·lació d’una barana per a millorar la seguretat dels usuaris i la consolidació dels dos estreps destinats a suportar el pes de l’armadura amb micropilons

La Diputació proposa adequar el pont de l'Aguilera, al Pla del Penedès, al trànsit actual. Diputació de Barcelona

La Diputació proposa adequar el pont de l'Aguilera, al Pla del Penedès, al trànsit actual. Diputació de Barcelona

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Diputació de Barcelona ha realitzat un estudi tècnic de l’estructura del pont de l’Aguilera al Pla del Penedès, una obra d'enginyeria destacable tant per les dimensions que assoleix amb una longitud de 10 metres però d’una alçada notable de 7,7 metres, com per la seva complexitat amb tres murs oblics, un a la riba esquerra de la cara nord  i dos més a la cara sud, i que tenen una funció triple que son aconduir les avingudes, falcar l'estructura del pont i protegir els talussos del vial de l'embat i l'erosió de les aigües.

L’estudi, que ha estat lliurat a l’Ajuntament, preveu la realització d’actuacions davant les necessitats d’adequar-lo al trànsit existent i als requeriments tècnics actuals. Així, per aquest treball s’ha analitzat tant la capacitat portant de l’estructura com també la seva funcionalitat, la durabilitat i el funcionament hidràulic per tal d’acomplir amb els criteris tant de l’Agència Catalana de l’Aigua com del mateix ajuntament.

D’acord amb aquets criteris, el treball realitzat proposa la instal·lació d’una barana per a millorar la seguretat dels usuaris i la consolidació dels dos estreps destinats a suportar el pes de l’armadura amb micropilons, així com la construcció d’una llosa que millori tant el trànsit com el drenatge de les aigües. El cost total de les actuacions previstes en aquest estudi és de 104.797 euros.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local