Nidificació

Vilanova avança a l'1 de març la prohibició dels gossos a la platja de Ribes Roges pel corriol camanegre

Marta Jofra: 'ja fa temps que estem treballant en aquesta línia de repensar les platges no només com un espai lúdic sinó també espai natural'

Vilanova avança a l'1 de març la prohibició dels gossos a la platja de Ribes Roges pel corriol camanegre. Ajuntament de Vilanova

Vilanova avança a l'1 de març la prohibició dels gossos a la platja de Ribes Roges pel corriol camanegre. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

A partir de dilluns, 1 de març, no es podrà anar a la platja de Ribes Roges amb gossos. La setmana vinent comencen les mesures de protecció a la posta del corriol camanegre, una espècie d'ocell protegida que ja fa alguns anys nidifica a la desembocadura del torrent de Sant Joan.

La regidora de Medi Ambient, Marta Jofra, ha explicat el treball que s'està fent a les platges de Vilanova i la Geltrú per fer compatibles diferents usos, "ja fa temps que estem treballant en aquesta línia de repensar les platges no només com un espai lúdic sinó també espai natural, un espai on hi ha molts possibles usos i que s'han de compatibilitzar".

L'any passat a la platja vilanovina es van comptar 11 nius de corriol camanegre. Aquestes dades són excepcionals per la situació de confinament que hi va haver. Enguany l'Ajuntament vol mantenir i millorar la protecció. La tècnica responsable de Medi Ambient de l'Ajuntament, Gemma Roset, apunta que enguany ja s'han detectat 5 exemplars de corriol camanegre i que "per garantir que aquest ocell, que és una espècie protegida molt sensible, que fa la posta just sobre de la sorra, tingui la màxima tranquil·litat possible, hi ha estudis que diuen que la presència de gossos actuen com d'amenaça i és preferible que hi hagi una distància el màxim de gran".

La prohibició de portar gossos a la platja de Ribes Roges es complementa amb altres mesures com el reforç i recol·locació de les tanques de protecció, algunes actuacions a la sorra i la col·locació de senyals informatives. Aquestes accions s'han consensuat amb la Generalitat i els agents rurals.

A tot això cal afegir-hi la contractació de personal informador que començarà a treballar la setmana vinent a la zona, i també amb una major freqüència de la presència de la Policia Local que farà accions informatives i si és necessari, sancionadores.

La prohibició d'accés amb gossos només afecta la platja de Ribes Roges, entre la passarel·la de la Pasífae i el dic de Ponent. A la resta de platges es permet l'accés amb gossos fins que comenci la temporada de bany.

A la zona del torrent de Sant Joan s'hi poden trobar una cinquantena d'espècies diferents d'aus. Al parc de Ribes Roges hi ha alguns punts senyalitzats i que permeten l'observació, “l'espai birding”. L'Ajuntament ha editat un fulletó divulgatiu sobre les diferents tipologies d'ocells que s'hi poden veure.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local