Vehicles elèctrics

Entren en funcionament dos nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a Vilanova

Antoni Palacios: 'A hores d'ara, hi ha registrats a la ciutat 97 vehicles elèctrics i 556 vehicles híbrids'

Redacció Vilanova i la Geltrú 23-03-2021 13:55 Lectures 2022
Entren en funcionament dos nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Entren en funcionament dos nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Des d'avui ja estan en funcionament dos nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a la ciutat. Un a l'aparcament del carrer de Tetuan de càrrega ràpida, i l'altre a l'aparcament del pavelló Isaac Gálvez, de càrrega semi ràpida, que se sumen al que es va posar en funcionament l'any passat a la façana marítima.

Aquest matí, l'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, i el regidor de Mobilitat, Antoni Palacios, han comprovat la posada en marxa d'un servei que, tal com ha explicat l'alcaldessa referma l'aposta del govern municipal per una ciutat més sostenible. "L'objectiu és aquest. Seguir avançant per una mobilitat més sostenible i incrementar els punts de recàrrega. Cada vegada el parc de vehicles elèctrics a la ciutat és més gran i per tant hem de poder donar aquest servei. A hores d'ara, hi ha registrats a la ciutat 97 vehicles elèctrics i 556 vehicles híbrids."

Actualment la ciutat disposa de tres punts municipals de recàrrega gratuïta més un quart punt de Ports de la Generalitat. D'aquests quatre, dos són de càrrega ràpida i dos de semi ràpida. El regidor Antoni Palacios ha explicat que aquest any la xifra augmentarà fins als onze. "Aquest any instal·larem tres nous punts gratuïts de recàrrega semi ràpida, un a la façana marítima, un segon al barri del Sant Joan i un tercer punt encara per determinar la ubicació. També tenim carregadors dobles a dues benzineres de la ciutat, que són públics però de pagament. Amb aquests 11, posicionem Vilanova i la Geltrú com una de les ciutats catalanes amb un major nombre carregadors de vehicles elèctrics per nombre d'habitants".

El regidor ha lamentat que tot i que les obres van finalitzar fa sis mesos, el punt no s'hagi pogut posar en funcionament fins avui. "Fa sis mesos que tenim instal·lat i pagat aquest punt, però la companyia no l'ha dotat de subministrament elèctric fins avui. Han trigat més del normal i per això no estat possible tenir-lo operatiu fins ara."

El funcionament és mitjançant una targeta que es pot sol·licitar a l'Ajuntament i que serveix per a tots els municipis de Catalunya. També es pot realitzant la recàrrega a través d'una aplicació i fer-ho de forma telemàtica.

Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No