Primera fase

Entren en funcionament les noves estacions depuradores d’aigües residuals de la Torregassa i el Papiolet

Ara s'està redactant el projecte de la segona fase per completar l’actuació coordinada pel Consell Comarcal del Baix Penedès

Entren en funcionament les noves estacions depuradores d’aigües residuals de la Torregassa i el Papiolet. CC Baix Penedès

Entren en funcionament les noves estacions depuradores d’aigües residuals de la Torregassa i el Papiolet. CC Baix Penedès

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest mes de març passat ha entrat en funcionament la primera fase de l’EDAR de la Torregassa i el passat mes de desembre ho va fer l’EDAR del Papiolet al municipi de Sant Jaume dels Domenys. Aquesta és una llarga reivindicació per donar el tractament adequat a les aigües residuals de la Torregassa, el Papiolet i el Papagai. Des dels anys 80 existeixen unes basses de decantació que feien una funció de depuració de les aigües residuals mínima i insuficient, degut a la manca de manteniment de les mateixes i a la manca d'un pretractament.

En aquesta primera fase de l’actuació, coordinada des del Consell Comarcal del Baix Penedès com a responsable delegat de la gestió del sanejament d’aigües a la Comarca i l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys, s’ha construït una planta de pretractament, que consta d'un tamís i dos tancs de retenció, previs a l'entrada de l'aigua a les basses. El tamís atrapa els gruixuts (tovalloletes, compreses, etc.) i els tancs atrapen bona part dels fangs. Per tant, l'aigua que arriba actualment a les basses és molt més neta que abans.

A part d'aquest pretractament també s’ha fet arribar l'electricitat i l'aigua potable a les EDARs, i una vegada finalitzades les obres s’han buidat les basses prexistents per netejar-les dels residus que s'hi havien acumulat durant anys.

Les millores realitzades durant aquesta primera fase no han solucionat el problema completament. Per això, s’està finalitzant la redacció de l'estudi d'alternatives i a final d'any s’espera poder licitar les obres de la segona fase per acabar de construir les dues EDARs amb els sistemes necessaris per al tractament i depuració de les aigües residuals.

Aquesta actuació ha estat finançada per l'Agència Catalana de l'Aigua.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local