La Llacuna

Agents rurals del Penedès descobreixen un nou insecte endèmic de Catalunya

Bategen l'animal amb el nom de Pycnogaster ribesiglesiasii en honor als agents rurals assassinats a Aspa el 2017

Agents rurals del Penedès descobreixen un nou insecte endèmic de Catalunya. Generalitat de Catalunya

Agents rurals del Penedès descobreixen un nou insecte endèmic de Catalunya. Generalitat de Catalunya

El tècnic del Servei de Fauna i Flora del Departament de Territori i Sostenibilitat, Josep Maria Olmo, i agents rurals de les Àrees Bàsiques de l’Alt Penedès i l’Anoia han descobert una nova espècie d’ortòpter endèmic de Catalunya. La descoberta es va produir el 2016 a la Plana d’Ancosa, a la serra de la Llacuna però no s'ha publicat fins ara a la revista especialitzada 'Zootaxa'. El nou insecte ha estat batejat amb el nom científic de Pycnogaster ribesiglesiasii en honor als agents rurals Xavier Ribes i David Iglesias, assassinats en acte de servei a Aspa el gener de 2017, segons ha informat la Generalitat. El nom comú de la nova espècie és Somereta Davier. L'insecte forma part de la mateixa família que les llagostes o els grills.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!