Concurs d'Idees Innovadores per a Joves

El PSC de Vilafranca posa en marxa un concurs per tal de buscar idees d'innovació urbana

L'IdeaVilafranca vol ser un esdeveniment únic a Catalunya amb la innovació a les ciutats com a protagonista

Redacció Vilafranca del Penedès 04-05-2021 10:00 Lectures 874
El PSC de Vilafranca posa en marxa un concurs per tal de buscar idees d'innovació urbana . PSC

El PSC de Vilafranca posa en marxa un concurs per tal de buscar idees d'innovació urbana . PSC

L'Agrupació del PSC de Vilafranca del Penedès posa en marxa un esdeveniment per tal de liderar la innovació urbana amb la implicació de la societat i especialment dels joves. Aquesta característica la fa una iniciativa única a Catalunya. Es tracta del IdeaVilafranca, un acte anual que comptarà amb conferències sobre innovació, reconeixement a entitats locals que treballin acord amb criteris i la filosofia d'innovació dins els diferents objectius de l'Agenda 2030 i un Concurs d'Idees Innovadores per a Joves.

Aquesta és una iniciativa liderada per l'equip de joves de l'Agrupació del PSC de Vilafranca del Penedès, amb la intenció de sembrar dinàmiques per atraure el talent jove vinculat a la innovació urbana i perquè els joves participin en el disseny de les ciutats del futur. També es busca generar el debat al territori sobre la importància de la innovació en les polítiques municipals i a altres camps d'incidència a la ciutat.

El 1r Secretari del PSC de Vilafranca, Francisco Romero, explicava que els ajuntaments són les administracions més properes al ciutadà i les que aborden des de la proximitat les seves necessitats bàsiques. "Els reptes globals es manifesten a través de les ciutats i és en elles on trobem la concreció de la força col·lectiva per a fer-hi front. Amb aquest concurs d'idees, es pretén copsar i fer palesos quins són els reptes globals que tots compartim i proposar solucions municipals".

La filosofia del concurs és "fer front als reptes globals des de les ciutats". En aquest sentit la intenció és que el concurs IdeaVilafranca "generi idees que es compartiran amb totes les ciutats del món a través d'internet. És així com aquesta esdevé una iniciativa única, en ser un concurs convocat per un partit polític local que implica els joves i que vol crear un catàleg d'idees en el camp de la innovació perquè qualsevol govern local les pugui aplicar".

El responsable de Política Municipal de l'Executiva del PSC de Vilafranca, Sergio Sánchez, donava a conèixer les bases del concurs destinat a joves de 16 a 35 anys. Sánchez explicava que "es tracta de proposar actuacions innovadores que es puguin dur a la pràctica des dels ajuntaments i que estiguin basades en els objectius de l'Agenda 2030". Es seleccionaran les millors aportacions d'acord amb els criteris d'innovació, generació de sinergies, aplicabilitat de la idea a Vilafranca, viabilitat i escalabilitat. Sánchez exposava que "busquem idees que aportin originalitat i un canvi a la ciutat, que tinguin la capacitat d'impactar en diferents àrees de la ciutat, que es pugui portar a terme amb els recursos amb què normalment compten els ajuntaments i que tingui la possibilitat d'expandir-se en un teixit municipal que la pugui aplicar".

Pel que fa al jurat, cada any anirà canviant i es presentarà junt amb la convocatòria anual del premi. En aquesta primera edició l'IdeaVilafranca comptarà amb la Directora d'Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Marta Continente, el Director d'Innovació de la Diputació de Barcelona, Jordi Pericàs, el 1r Secretari del PSC de Vilafranca i director Smart Cities a IBM, FranCisco Romero, l'emprenedor digital, Sergio Sánchez i la directora del Turó i membre de l'Executiva del PSC de Vilafranca, Foix Sogas.

El concurs comptarà amb 3 premis, que seran 3 tauletes i un lot de productes de proximitat. Tots els joves que enviïn les seves idees rebran un reconeixement a la participació i estaran convidats a la gala d'entrega de premis. També les seves aportacions es publicaran en el catàleg d'idees.

La convocatòria del concurs queda oberta des del 3 de maig al 31 d'agost. El mes de setembre es faran les avaluacions de les propostes i a l'entrega de premis es portarà a terme durant el mes d'octubre.

Es pot consultar tota la informació a la web www.ideavilafranca.org

Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No