Funerària

Els serveis funeraris del Penedès i Garraf incorporaran els vehicles elèctrics per als serveis

La flota d’Àltima serà 100 % elèctrica en els propers tres anys

Els serveis funeraris del Penedès i Garraf incorporaran els vehicles elèctrics per als serveis. Àltima

Els serveis funeraris del Penedès i Garraf incorporaran els vehicles elèctrics per als serveis. Àltima

Àltima acaba d’incorporar els primers vehicles 100 % elèctrics de gran autonomia. Amb l’objectiu d’emprar únicament aquesta energia neta, l’empresa vol renovar en els propers tres anys la totalitat de la seva flota, que comprèn cotxes fúnebres i comercials, furgonetes per als trasllats dins els cementiris i ambulàncies de recollida. La companyia, que presta servei a les comarques del Penedès i Garraf, és la primera funerària de Catalunya a fer aquest pas, en línia amb el seu compromís ferm per la sostenibilitat i el medi ambient. 

En aquesta primera fase del pla, Àltima ha adquirit deu vehicles elèctrics que ja estan operant als tanatoris que gestiona al Baix Llobregat i el Barcelonès. Com a empresa que presta un servei essencial a la societat, des d’Àltima “volem assumir el compromís de reduir al mínim l’impacte ambiental de la nostra activitat a tots els municipis on operem, en benefici de la societat i de tot l’entorn en general. Sempre mantenint la mateixa qualitat de servei cap a les famílies, sent a la vegada més sostenibles”, afegeix Josep Ventura.

Lumen i Atys, els nous fúnebres elèctrics d’Àltima

Els dos models de vehicles fúnebres adquirits per Àltima que funcionen exclusivament amb energia elèctrica són el Lumen i l’Atys. D’una banda, el projecte Lumen que ara veu la llum, representa la tercera generació de cotxes fúnebres elèctrics. Va començar a desenvolupar-se el 2019, arran de la col·laboració conjunta d’Àltima i Bergadana, a partir del model Nissan Leaf E+. Té una autonomia de 385 quilòmetres i disposa d’una bateria de 62 kWh, a més d’incorporar totes les ajudes a la conducció.

D’altra banda, Àltima ha apostat també per l’Atys elèctric, un vehicle fúnebre de doble capacitat, desenvolupat a partir de la nova generació de furgonetes eVito 129 Tourer Pro elèctriques de Mercedes-Benz. Compta amb una autonomia de 421 quilòmetres i una bateria de 90 kWh. També incorpora totes les ajudes a la conducció. “El nostre objectiu és que el 2024 puguem disposar d’una flota de vehicles fúnebres per als serveis locals 100 % elèctrica”, afirma Jaume Echaurren, director d’Operacions Funeràries i Compres d’Àltima i responsable del projecte.

A més dels cotxes fúnebres, Àltima ha iniciat la renovació de les ambulàncies de recollida -basades també en el model eVito 129 Tourer Pro de Mercedes-Benz-, dels vehicles per a trasllat dins els cementiris –desenvolupats sobre el model e-Kangoo, amb una autonomia de 100 km-, i dels cotxes per al personal de l’àrea Comercial –del model Zoe 80 kW de Renault, amb una bateria de 40 kWh i una autonomia de 313 km-.

Quan finalitzi el pla de renovació de la flota, d’aquí a tres anys, Àltima disposarà d’un total de 70 unitats elèctriques: 36 de vehicles fúnebres, 10 d’ambulàncies de recollida, 3 per a serveis dins els cementiris i 21 de comercials. Els vehicles es distribuiran a tots els tanatoris i cementiris de les comarques on l’empresa presta servei: Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental, Bages, Garraf, Alt i Baix Penedès, Alt Camp, Alt Empordà, Ripollès i Gironès.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!