Entre Puigdàlber i Igualada

Unió de Pagesos demana que els tractors puguin circular per la C-15 durant els mesos de sega i verema

Territori ha comunicat que encarregarà un estudi específic per solucionar aquest problema, reclamat pel sindicat, en el qual hi participaran els col·lectius afectats

Unió de Pagesos demana que els tractors puguin circular per la C-15 durant els mesos de sega i verema. Unió de Pagesos

Unió de Pagesos demana que els tractors puguin circular per la C-15 durant els mesos de sega i verema. Unió de Pagesos

Unió de Pagesos ha demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat que autoritzi la circulació de tractors i maquinària agrícola durant l’època de sega i verema en els trams de la carretera C-15 on no hi ha vials de servei o els que hi ha no són adequats. El sindicat reclama aquesta mesura excepcional per al període entre l’1 juny i el 20 d’octubre en el tram de carretera que va des de Puigdàlber fins a Igualada, alhora que demana a la societat concessionària de l’Eix Diagonal que senyalitzi adequadament la via per tal de poder circular-hi.

En les al·legacions al projecte de millora general i condicionament de la C-15 presentades el gener del 2019, Unió de Pagesos va reclamar que les obres d’aquesta carretera tinguin en compte que hi puguin circular els tractors i vehicles agraris en tots els trams. Per això, el sindicat va proposar millores en els punts de la via de servei on ara hi ha problemes per a la circulació dels tractors, com és el cas del tram entre Sant Pere Riudebitlles (Alt Penedès) i Capellades (Anoia), on per l’orografia del terreny no hi pot haver via de servei. Unió de Pagesos va proposar vies alternatives que el projecte ha de millorar per fer-hi viable la circulació amb vehicles agrícoles.

En aquest sentit, el director general d’Infraestructures de Mobilitat va comunicar el 25 de març que aquest departament encarregarà un estudi específic per solucionar als problemes de viabilitat dels vehicles agrícoles i maquinària al voltant de la carreta C-15, i va manifestar la voluntat que aquest projecte sigui redactat amb la participació de tots els col·lectius afectats. El sindicat, que havia reclamat una solució definitiva, ja ha fet arribar a Territori la seva disposició a participar-hi i li demana que no es demori per tal de donar una solució definitiva a la viabilitat de la zona.

Des de fa anys, el sindicat reclama a l’inici de cada temporada de sega i verema que s’habiliti un permís excepcional per a tractors i maquinària agrícola per circular per aquesta carretera, a l’espera d’una solució definitiva que doni resposta als agricultors afectats.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!