Pla Zonal

El Garraf afrontarà millores i transformacions de 22 quilòmetres de camins l’any 2023

La Diputació de Barcelona junt amb el Consell Comarcal del Garraf han presentat la primera fase d’actuacions en camins del Pla Zonal

El Garraf afrontarà millores i transformacions de 22 quilòmetres de camins l’any 2023. Susana Nogueira

El Garraf afrontarà millores i transformacions de 22 quilòmetres de camins l’any 2023. Susana Nogueira

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El diputat d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons i la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, han presentat als ajuntaments de la comarca la primera fase d’actuacions en camins del Pla Zonal de la Xarxa Local de Carreteres de la Diputació de Barcelona. Inclou quatre projectes: la millora de la carretera de Castelldefels que comunica amb Sitges, Begues i Olivella, del camí d’Olivella a la Plana Novella i del camí de la Cogullada-Canyelles i la transformació del camí de Les Tortes i de Mas Trader, que enllaça les urbanitzacions Costa Cunit i Mas Trader, amb Cubelles.

L’objectiu principal del Pla és millorar les condicions de les infraestructures per garantir una bona accessibilitat al territori per a totes les persones, però especialment per a millorar la qualitat de vida de les que viuen en aquests municipis i que no disposen de connexions adequades amb la xarxa de carreteres. Per altra banda, esdevé fonamental per garantir una correcta comunicació, perquè puguin accedir els serveis essencials (sanitat, educació, cultura i oci), aturar el despoblament d’algunes zones del territori i augmentar la competitivitat econòmica.

La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, ha afirmat que “a la comarca del Garraf quan parlem de mobilitat, reivindiquem les millores de les infraestructures per tal que tothom tingui accessibilitat a un territori. Amb aquest projecte es desenvoluparan més activitats econòmiques i es garantirà una bona i fluida arribada de serveis i de turisme”. Gallardo ha destacat que la connexió entre els quatre municipis permetrà gaudir de més diversitat.

Amb el projecte Pla Zonal, la Diputació de Barcelona, alliberà als ajuntaments de les despeses dels camins que passaran a la xarxa viària de la Diputació i això representarà per les administracions locals un important estalvi econòmic.

Hi ha dos tipus d’actuacions: la primera, transformació de camí en carretera, que l’objectiu és dotar el camí d’unes característiques adequades per a ser incorporat a la xarxa local de carreteres (millores de traçat, expropiació de domini públic, desplaçament de serveis fora de domini i compliment de les normatives de carreteres). La titularitat i el manteniment anirà a càrrec de la Diputació de Barcelona. La segona, la millora de seguretat viària en camí, on l’objectiu és millorar les prestacions de seguretat viària (millora de ferms, de contenidors i senyalitzacions, de drenatge longitudinal i transversal, d’equipament viari i de serveis) i no es realitzaran millores de traçat ni es realitzarà expropiació de terrenys. La titularitat anirà a càrrec dels Ajuntaments municipals i el manteniment serà per part de la Diputació de Barcelona.

Les previsions de millora de la carretera de Castelldefels (comunicant amb Sitges, Begues i Olivella) , el camí d’Olivella a la Plana Novella (comunicant amb Olivella), el camí de la Cogullada-Canyelles (comunicant amb Canyelles), es portaran a terme al primer trimestre del 2023 i la transformació del camí de Les Tortes/ Carretera Mas Trader (comunicant amb Cubelles) s’allargarà un any més, el 2024.

El diputat d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, ha dit que “la Diputació presenta en la comarca del Garraf un projecte de millores i transformacions de 22km de camins. Aquestes actuacions estan valorades en 6 milions d’euros aproximadament i s’allarguen fins el 2023, primordialment pels tràmits ambientals, per la sostenibilitat i la seguretat viària”. Pons ha confirmat que en aquesta comarca, l’únic camí que es convertirà en carretera és el camí de Les Tortes i de Mas Trader (enllaça les urbanitzacions Costa Cunit i Mas Trader amb Cubelles) perquè comporta un índex de circulació de vehicles més elevat que a la resta de zones i no hi ha la complexitat de treballar en un espai natural.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local