Espècie invasora

La recuperació de la Riera de Ribes, principal actuació del Dia del Medi Ambient a Sitges

Sitges té previst un pla d’actuació progressiu sobre la riera, per tal de renaturalitzar-la, però de moment ja s’hi ha actuat per extreure la vegetació exòtica

La recuperació de la Riera de Ribes, principal actuació del Dia del Medi Ambient a Sitges. Ajuntament de Sitges

La recuperació de la Riera de Ribes, principal actuació del Dia del Medi Ambient a Sitges. Ajuntament de Sitges

El Dia Mundial del Medi Ambient se celebra aquest dissabte, 5 de juny, i arriba a Sitges en ple procés de recuperació de la part sitgetana de la Riera de Ribes. De fet, les Nacions Unides han marcat la recuperació d’ecosistemes com el gran objectiu pels propers 10 anys, un fet que a Sitges s’està exemplificant amb la recuperació d’aquesta riera.

L’Ajuntament de Sitges té previst un pla d’actuació progressiu sobre la riera, per tal de renaturalitzar-la, però de moment ja s’hi ha actuat per extreure la vegetació exòtica, plantar la que li seria pròpia i preparar la llera per a les vingudes d’aigua. Igualment, en la part final de la desembocadura ja s’ha senyalitzat la zona que no es pot traspassar, per respectar els animals que hi viuen. Aquestes accions ja han fet que, en mig any, s’hagi notat un increment de la biodiversitat d’aus migratòries a la zona.

Junt amb la recuperació d’aquest ecosistema, el regidor de Medi Ambient i espais naturals, Eduard Terrado, insisteix que “hem començat per la Riera de Ribes, però treballem en la defensa d’altres espais naturals de Sitges, com pugui ser la platja de Les Botigues per a que hi pugui nidificar el corriol petit o les caixes niu per als boscos dels voltants de La Plana i Santa Bàrbara”. 

El Pakistan és el país que organitza el Dia Mundial del Medi Ambient, aquest 2021, per iniciar un decenni on les Nacions Unides demana prioritzar la restauració d’ecosistemes. A nivell mundial, es pretén reimaginar, recuperar i restaurar amb l’objectiu de prevenir, detenir, i revertir la degradació dels ecosistemes al món.   

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!