Regeneració de platges

Sitges inicia l'arranjament de les platges amb màquina retroexcavadora

L'Ajuntament obvia el reclam de l'empresariat turístic, que exigia aprofitar la sorra dragada als ports

Sitges inicia l'arranjament de les platges amb màquina retroexcavadora. ACN

Sitges inicia l'arranjament de les platges amb màquina retroexcavadora. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament de Sitges comença aquest dilluns l'arranjament de les platges més malmeses pels temporals, on hi aporta sorra amb màquina retroexcavadora. Els treballs, que començaran a les set de la tarda per no entorpir els banyistes, mouran sorra internament dins les platges afectades i també en duran d'altres platges on hi ha sobrants. L'actuació començarà per la Bassa Rodona i seguirà per l'Estanyol i Riera Xica, les tres platges urbanes on els temporals dels darrers anys han provocat un retrocés sistemàtic de sorra. Amb l'ús de retroexcavadora, el consistori obvia el reclam d'hotelers, restauradors, comerciants i concessionaris dels xiringuitos, que demanaven aprofitar la sorra que es draga als tres ports esportius del municipi.

A parer de l'empresariat turístic, aprofitar la draga per dur fins les platges aquella sorra que s'ha extret dels ports suposaria una solució estable que garantiria espai ampli per als banyistes i concessionaris tot l'estiu. El govern municipal, però, ho refusa de totes totes perquè considera que l'ús de la draga a les platges malmet l'ecosistema marí. L'Ajuntament de Sitges va contractar la draga sis anys –del 2014 al 2019- però l'any passat ja va optar per les retroexcavadores.

Una de les conseqüències directes de la falta de sorra ha estat el trasllat del Xiringuito Carbonell, a la platja de l'Estanyol, que ha abandonat l'espai a tocar de l'aigua per instal·lar-se al passeig Marítim. Els concessionaris lamenten la situació, però asseguren que era l'única alternativa per garantir l'activitat "en un any excepcional" degut a la crisi de la covid. Els responsables del xiringuito destaquen que el trasllat va ser una opció consensuada amb l'Ajuntament.

D'altra banda, divendres va començar el servei de salvament a gairebé totes les platges de Sitges, exceptuant les cales més petites. Hi treballen 18 socorristes, amb un servei de 12h a 18h. A partir del proper 11 de juny i fins el dia 25, l'horari començarà a les 11h. El servei funcionarà a ple rendiment a totes les platges a partir del dia 26 i fins el 5 de setembre, de 10h a 19h. A partir d'aleshores, es tornarà a reduir.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local