Aparcament

Sitges reordena els aparcaments i crearà zones verdes per a l'estacionament gratuït de residents

A les noves zones verdes, els visitants pagaran una tarifa més cara que a la zona blava

Sitges reordena els aparcaments i crearà zones verdes per a l'estacionament gratuït de residents. Ajuntament de Sitges

Sitges reordena els aparcaments i crearà zones verdes per a l'estacionament gratuït de residents. Ajuntament de Sitges

Sitges està treballant en el reordenament dels seus aparcaments, en especial pel que fa a les zones blaves i la nova creació de zones verdes. El Ple del mes de juny va aprovar la modificació de l’ordenança fiscal referent a l’aparcament regulat i ara falta per definir les zones concretes on s’actuarà. Aquests canvis es complementaran amb la implantació dels nous parquímetres, a partir del setembre. Aquests nous aparells suposaran la retirada dels models actuals i incorporen noves funcionalitats, com el fet de poder fer servir una app per pagar. El regidor de Mobilitat, Jaume Monasterio, avança que “els nous aparells on es podrà pagar amb l’aplicació mòbil contemplen moltes possibilitats que podem anar configurant, com per exemple fer campanyes de descomptes amb el comerç de Sitges” i assegura que “la mateixa aplicació es fa servir en altres ciutats, com Terrassa, de manera que no tan sols et serveix per a Sitges”.

Els canvis en l’aparcament regulat crearà zones verdes, on els residents hi podran aparcar gratuïtament i on, per contra, els no-residents hi hauran de pagar una tarifa més cara que a la zona blava. Jaume Monasterio explica que “són zones que encara estan per definir, però pensem en segones línies del passeig, on ara tothom hi pot aparcar de franc, però amb la zona verda es reforça aquesta exclusivitat. Qui no sigui resident, haurà de pagar fins i tot més que a la zona blava”.

La reformulació en la qual està treballant la regidoria de Mobilitat també preveu modificar alguns calendaris de funcionament a zones de Terramar i Vinyet. Les tarifes actuals de zona blava es mantenen, però puja la penalització per excés d’horari de 7,5€ a 9€ i també s’inclouen els beneficis per vehicles de zero emissions. La regidoria també està treballant amb una altra aplicació mòbil que localitza la ubicació de les places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda.  

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!