Ecologistes en acció

Bosc Verd denuncia l'elevada mortalitat dels peixos al riu Foix

Alerten que el riu, sota la Torre de l’Aigua de Vilafranca, s’ha convertit en un torrent sec i els peixos han mort

Bosc Verd denuncia l'elevada mortalitat dels peixos al riu Foix. Bosc Verd

Bosc Verd denuncia l'elevada mortalitat dels peixos al riu Foix. Bosc Verd

El riu Foix, a sota la Torre de l’Aigua de Vilafranca, ha deixat de ser un riu i s’ha convertit en un torrent sec i l'entitat ecologista Bosc Verd denuncia que els peixos han mort: "Probablement es tracta de barbs cua-roig (Barbus haasi), espècia que si es pesca s’ha de retornar immediatament a l’aigua i que si es mata que se n'estableix una indemnització de 30 € per exemplar a més de la sanció".

Segons Bosc Verd, "aquí no s’ha respectat el cabal mínim ambiental ni de bon tros" i es recorda que des de fa més de 20 anys, gran part de l’aigua que es consumeix al Penedès prové d’Aigües del Ter Llobregat, el que ha servit per a "créixer desmesuradament i crear polígons a tort i a dret, però no hem estat capaços de mantenir un mínim cabal dels nostres rius".

Per a l'organització verda, les administracions només tenen en compte el Foix "com a riu des de la depuradora de Vilafranca fins a l’embassament del Foix" i en aquest tram sempre hi ha un cabal acceptable: "Per abastir a Vilafranca pugem l’aigua als dipòsits que hi ha dalt de la muntanya de Sant Pau, però no se’ns acut de bombar una part de l’aigua de la depuradora a sobre de la zona captació d’aigua per mantenir un cabal ecològic", es lamenten.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!