Protecció del fons marí

Sitges amplia els camps de boies a la costa

L’objectiu és evitar que les àncores dels vaixells malmetin el fons marí

Sitges amplia els camps de boies a la costa . Ajuntament de Sitges

Sitges amplia els camps de boies a la costa . Ajuntament de Sitges

L’Ajuntament ha ampliat els camps de boies a les platges de Sitges. La instal·lació del servei a la platja de les Anquines amb set boies, la temporada 2020, ha servit per valorar els camps de boies com la millor alternativa per preservar el fons marí de les conseqüències generades per les àncores de les embarcacions. Així, aquest estiu, el servei s’ha ampliat amb dos nous camps de boies en noves localitzacions, a la zona natural de Cala Gegants, i a la platja Sant Sebastià amb Cala Balmins. El regidor de Platges, Guillem Escolà, ha valorat la iniciativa com “un atractiu més perquè les persones puguin gaudir del litoral i del mar de Sitges amb les seves embarcacions d’una forma gens intrusiva per a l’entorn. El servei és una acció més de les impulsades pel Govern Municipal per preservar l’ecosistema del litoral que tenim tant valuós i potenciar les bones pràctiques de fondeig”.

En total s’hi ha instal·lat 21 boies, distribuïdes entre els tres camps, i la proposta ha despertat l’interès d’associacions nàutiques. El camps de boies es retiraran un cop finalitzi la temporada 2021, el 17 d’octubre. 

Els camps de boies permeten a les embarcacions amarrar a la superfície. Aquesta acció tan senzilla, evita l’arrossegament i la destrucció del fons marí. El fondeig a la costa té un impacte directe sobre, entre d’altres, les praderies de Posidònia, ja que les àncores les malmeten i trenquen amb el pes de la caiguda, un cop es clava i, posteriorment, quan s’hissa. L’objectiu és reduir la pressió erosiva de l’amarratge i oferir una alternativa més segura a les persones usuàries. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!