Habitatge social

Sant Quintí de Mediona rehabilitarà una masia dels segles XVIII-XIX com a habitatge social

L'Ajuntament vol impulsar una prova pilot de masoveria urbana en aquest edifici plurifamiliar del qual n’és el titular

Sant Quintí de Mediona rehabilitarà una masia dels segles XVIII-XIX com a habitatge social. Diputació de Barcelona

Sant Quintí de Mediona rehabilitarà una masia dels segles XVIII-XIX com a habitatge social. Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona l’estudi de viabilitat d’un projecte de masoveria urbana a la Casa del General Weyler, un edifici de cinc habitatges de propietat municipal, que presenta deficiències en l’envolupant i en les zones comunes. L’edifici va ser construït entre els segles XVIII-XIX i antigament havia estat un hostal.

Amb l’adequació d’aquest edifici es vol donar resposta a la problemàtica de la manca d’oferta d’habitatges de lloguer a preus assequibles, fet que fa que la població jove marxi a d’altres municipis de la comarca. D’aquí que l’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona hagi volgut impulsar aquesta prova pilot de masoveria urbana en aquest edifici plurifamiliar del qual n’és el titular.

Així, d’acord amb el projecte de masoveria urbana, les obres d’adequació dels elements amb deficiències de l’edifici seran assumides pel mateix ajuntament, acotant les obres pròpies dels masovers a les que calgui fer a l’interior dels habitatges. Els contractes de masoveria urbana permeten accedir a un habitatge de manera més assequible pagant una part del lloguer a través de la realització de les obres d’arranjament que necessiti l’habitatge i que prèviament s’hagi pactat amb la propietat.

Aquesta primera experiència en masoveria urbana servirà per donar a conèixer aquest model d’accés a l’habitatge a la població facilitant, d’aquesta manera, que l’experiència es pugui replicar a través de la intermediació entre privats i la creació d’una borsa de persones masoveres i propietàries.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!