Plàstics

L’embarcació de neteja al mar ha recollit 255 quilos de residus en les primeres setmanes de servei a Sitges

Dels 1.762 objectes recollits, un 85,80% són plàstics. També s’han trobat objectes higiènics, fustes, robes o calçat

L’embarcació de neteja al mar ha recollit 255 quilos de residus en les primeres setmanes de servei a Sitges. Ajuntament de Sitges

L’embarcació de neteja al mar ha recollit 255 quilos de residus en les primeres setmanes de servei a Sitges. Ajuntament de Sitges

L’embarcació de neteja del litoral ha recollit 255 kg de brutícia, del 15 de juny al 25 de juliol. Es tracta d’un volum de 2.168 m3, dels quals el 85,80% del total de residus recollits són plàstics. El regidor de Platges, Guillem Escolà, ha recordat “la importància de difondre aquestes dades perquè la ciutadania i les persones que visiten la vila prenguin consciència de les conseqüències derivades d’accions incíviques que poden semblar individuals però que tenen una afectació comunitària i sobre el planeta”.

A l’equador del servei, l’embarcació ha recollit ja el doble de residus que en tota la temporada anterior, quan es van recollir 114 quilograms, en els mesos de juliol i agost, sense que l’embarcació treballés a diari, com ho fa aquesta temporada, sinó en dies intermitents. Guillem Escolà ha assegurat que “és un fet que ens preocupa perquè estem trobant el mar més brut que l’estiu passat, possiblement perquè veníem de tres mesos de confinament total”.

En total s’han recollit 1.761 objectes:
1.511 plàstics (85,80%)
30 paper/cartró
28 fusta
19 metall
9 vidre
66 higiènics
13 sanitaris
85 varis (restes de menjar, roba, calçat,..)

La zona del litoral on s’han recollit més residus és la compresa entre la zona de Garraf fins a Sant Sebastià. A les platges del centre, de la Fragata a les Anquines, els residus recollits són inferiors, menys de la meitat en tots els casos excepte a la platja de Terramar, mentre que a les platges naturals de Colls Miralpeix (Grills, Home Mort i Desenrocada), incrementa el volum de residus al mar.

La voluntat municipal és analitzar en detall els factors que ho provoquen (corrents marines o trànsit de vaixells, entre altres).

Després dels resultats obtinguts per l’embarcació l’estiu passat, l’Ajuntament va decidir establir de forma fixa el servei, amb una ampliació dels dies i la freqüència de recollida. Així, el servei es mantindrà fins el 15 de setembre, sis dies a la setmana, sis hores al dia. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!