Seguretat viària

Un estudi de la Diputació proposa reforçar la prioritat de vianants al nucli antic de La Granada

Els principals problemes detectats al municipi estan relacionats amb la indisciplina dels conductors en indrets com a l’Avinguda de Catalunya

Un estudi de la Diputació proposa reforçar la prioritat de vianants al nucli antic de La Granada. EIX

Un estudi de la Diputació proposa reforçar la prioritat de vianants al nucli antic de La Granada. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Diputació de Barcelona ha realitzat un estudi sobre el trànsit i les zones d’aparcament del municipi de la Granada, un treball que té per objecte fer una diagnosi del funcionament de la circulació i l’aparcament, així com el plantejament de propostes per a la millora de la mobilitat i la gestió de les zones d’aparcament al centre urbà de la població.

La diagnosi realitzada conclou que, tenint en compte les places existents en calçada i en guals privats i el nombre de vehicles censats, la Granada no presenta dèficit de falta de places d’aparcament. Només en zones molt puntuals, com al casc antic, es registra un dèficit infraestructural però aquesta mancança és coberta amb places lliures dels carrers del seu entorn.

Els principals problemes detectats al municipi estan relacionats amb la indisciplina dels conductors en indrets com a l’Avinguda de Catalunya, on els vehicles estacionen als dos costats i sobre la vorera, dificultant el creuament dels vehicles en els dos sentits, malgrat que a pocs metres sovint hi places buides.

També al nucli antic s’aparca indegudament a la plataforma única mentre que les places expressament habilitades per estacionar romanen buides. Així mateix, a l’accés a l’Escola Jacint Verdaguer, es produeixen infraccions recurrents a les hores d’entrada i sortida dels escolars, tot i que també hi ha una bossa d’aparcament molt propera.

Com a resposta als principals problemes identificats, el conjunt de propostes plantejades a l’Estudi fan especial èmfasi en la regulació i la millora de la senyalització. Així, la proposta és reforçar la senyalització de prioritat de vianants al nucli antic on tot l’àmbit compta amb plataforma única, de recent construcció. Tot i que poden circular vehicles, per garantir la prioritat dels vianants cal senyalitzar adequadament les entrades a aquest àmbit amb el senyal S-28 i la ubicació de les zones on es pot estacionar.

En aquesta línia, també es proposa la prohibició d’aparcament a un dels costats de l’Avinguda de Catalunya per minimitzar els problemes de seguretat viària i d’accessibilitat existents, eliminar el cordó del costat nord. Aquesta supressió no comportarà problemes d’estacionament ja que a la zona hi ha superàvit de places i es potenciarà l’estacionament dins dels edificis, oferta que actualment està infrautilitzada., i amb senyalització d’orientació cap a les bosses d’aparcament del municipi.

Finalment, per tal de millorar la mobilitat i la seguretat viària a l’entorn de l’Escola Jacint Verdaguer es proposen canvis de sentits de circulació en alguns trams de carrers per impedir el pas dels vehicles i l’estacionament indegut als itineraris d’accés de l’alumnat, la senyalització d’orientació cap a la bossa d’aparcament propera i el reforç de senyalització de les zones on es prohibeix l’estacionament.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local