Pla Local d'Habitatge 2021-2027

S'obre el procés participatiu per l'elaboració del Reglament del Registre municipal d'habitatges buits de Vilanova

Fins al 12 de setembre la ciutadania pot fer les seves aportacions en una consulta pública

S'obre el procés participatiu per l'elaboració del Reglament del Registre municipal d'habitatges buits de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

S'obre el procés participatiu per l'elaboració del Reglament del Registre municipal d'habitatges buits de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

El darrer Ple municipal va aprovar la creació del Registre municipal d'habitatges buits de Vilanova i la Geltrú, que requereix de la redacció prèvia d'un reglament que el reguli. L'objectiu és mobilitzar els habitatges buits de la ciutat, tal i com  preveu el Pla de Mandat 2019 – 2023, i es vol recollir en el Pla Local d'Habitatge 2021-2027.

Per tal d'elaborar el reglament, s'ha facilitat una consulta pública a través del portal web http://participa.vilanova.cat/, en la qual es demana l'opinió de la ciutadania i de les organitzacions potencialment afectades per la futura norma.

Així, amb l'objectiu de facilitar la participació de la ciutadania, fins al 12 de setembre és oberta la consulta pública per recollir les aportacions de totes les persones i organitzacions que vulguin participar en l'elaboració del Reglament del Registre municipal d'habitatges buits de Vilanova i la Geltrú.

Es poden fer aportacions sobre els problemes que es pretenen solucionar amb aquest Registre, sobre la necessitat i oportunitat de la seva aprovació, sobre els objectius del reglament, o sobre les possibles solucions alternatives o complementàries.

Les aportacions es poden fer a través del procés participatiu, i també per la carpeta ciutadana.

Durant el Ple, el regidor d'Habitatge, Xavier Serra Albet, va exposar que la dificultat d'accés a l'habitatge és una de les principals preocupacions de la ciutat. Un compromís contemplat com a prioritari en el Pla d'Actuació Municipal i en el Pla de Reactivació Econòmica i Social.

Xavier Serra recorda que “tota la ciutadania ha de poder accedir a un habitatge digne i a un preu assequible, per això volem instar els propietaris d'habitatges buits a posar-los en mercat de lloguer”.

Un cop elaborat el reglament, es podrà crear el Registre Municipal d'Habitatges Buits, en el qual s'inscriuran els habitatges censats que restin vacants i els procedents del registre de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. El registre s'emmarca en el programa municipal d'inspeccions d'habitatges buits o en situacions anòmales.

Com explica el regidor, “la informació recollida tant en el programa com en el registre serà d'utilitat per a la confecció del Pla Local de l'Habitatge, l'instrument que ha d'establir les línies d'actuació en les polítiques de promoció de l'habitatge a la ciutat en els propers 5 anys”.

Ampliació del programa Reallotgem

D'altra banda, el programa Reallotgem.cat de l'Agència Catalana de l'Habitatge, al qual està adherit l'Ajuntament vilanoví, amplia la seva cobertura a famílies vulnerables amb els objectius d'aturar desnonaments imminents, mantenir la família a l'habitatge on resideix, i reduir els casos pendents de resoldre per les Meses d'Emergència. El termini per presentar sol·licituds acaba el 9 de setembre.

Reallotgem.cat continua la cerca d'habitatges buits per incorporar-los com habitatge social per a les famílies en risc residencial, oferint seguretat als propietaris que fan el pas de posar el pisos a lloguer. Tothom qui tingui un pis buit i el vulgui llogar amb garanties es pot informar al correu electrònic habitatge@vilanova.cat, al telèfon 93.816.90.31. o a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!